Yılmaz, Kıbrıs konusunda önemli açıklamalarda bulundu: “Suyu geçirdiğimiz gibi denizin altından çift hatlı enerji aktarımını sağlayacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında Kıbrıs konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Yılmaz, Kıbrıs işlerinden sorumlu olduğunu hatırlatarak “Ercan Havalimanı’nı açtık, denizin altından su götürmüştük.” dedi.

Yılmaz değerlendirmesinde, “Şimdi içme suyunu aşağı yukarı bitirdik, sulamasına geçildi. Güzelyurt-Mesarya ovalarının sulamaları var. Suyu geçirdiğimiz gibi denizin altından çift hatlı enerji aktarımı sağlayacak enterkonnekte dediğimiz yapıya izin verecek proje çalışıyoruz. Fizibilite çalışmalarını başlattık. Bir mutabakat zaptı imzaladık. Bu da en az su projesi kadar önemli” ifadelerine yer verdi.

KKTC‘deki Pile-Yiğitler yol çalışmasında nasıl bir yol izleneceğine ilişkin soruya ise Yılmaz, esas muhatabın KKTC olduğunu ve olayın insani bir mesele olduğuna dikkati çekti.

Cevdet Yılmaz, “KKTC‘nin yapmaya çalıştığı, insanını daha rahat şekilde şehirlere ulaştıracak yol projesi. Buna itiraz edilmesini doğru bulmuyoruz, çifte standart olarak görüyoruz. Burada yapılması gereken insanların ihtiyaçlarını karşılayacağı altyapıları belli bir mutabakatla oluşturmak. Kıbrıs Türklerinin ülkelerine rahat gidip gelmelerine imkan verecek altyapı oluşturulacak. KKTC‘de yol öyle ya da böyle bitecek.” yanıtını verdi.

Rusya’nın KKTC‘de temsilcilik açma kararını da değerlendiren Yılmaz, bunun olumlu bir durum olduğunu belirterek süreçteki gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini kaydetti.AA/BRT

[ad_2]

Yılmaz, Kıbrıs konusunda önemli açıklamalarda bulundu: “Suyu geçirdiğimiz gibi denizin altından çift hatlı enerji aktarımını sağlayacağız”

Yorumlar kapalı.