Yeniboğaziçi’ne yeni tesis..Cumhurbaşkanı Tatar: Yeni tesislerin açılması, geleceğe sahip çıkmak açısından önemli – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Yeniboğaziçi’ne yeni tesis..Cumhurbaşkanı Tatar: Yeni tesislerin açılması, geleceğe sahip çıkmak açısından önemli



[ad_1]

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ile Yeniboğaziçi Belediyesi’nin öz kaynakları kullanılarak yapımı tamamlanan Yeniboğaziçi Belediyesi Alaniçi Düğün Salonu ve Park Kompleksi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakanlar ile bölge halkı katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Alaniçi köy muhtarı Cemal Yıldız, sosyal etkinliklerin yer alacağı tesisin bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek katkı koyanlara teşekkür etti.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar da, pandemi nedeniyle açılışın bir yıl gecikmeli olduğunu ifade ederek 3 yıl görevi boyunca birçok projeye imza attıklarını kaydetti.

Başbakan Ersan Saner de törende yaptığı konuşmada , belediyelerin halka doğrudan hizmet konusunda çok daha aktif olduklarını ifade ederek Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokol çerçevesinde ciddi bir miktarın belediyelere aktarıdlığını ifade etti.

Halkın yaşam kalitesini arttırılacağı projelerin belediyeler vasıtası ve aktarılan maddi kaynak ile hayata geçirildiğini söyleyen Başbakan Saner, Alaniçili kadınlarının beldeye hizmet konusunda her zaman ön sırada yer aldıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise konuşmasında, Alaniçi köyünün geçmişinde şehitler verdiğini ve acılar yaşadığını anımsatark “KKTC geliştik sonra önümüzde 20 Temmuz var o gün  Lefkoşa Çevre yolunun açılışı ve daha birçok projeninin açılışı yapılacak. Şehirlerde yoğunlaşma yerine köyde ve beldelerde yaşam kalitesinin artması için yer alan projelere imkan vermek gerekir” dedi.

Yeni tesislerin açılmasının, geleceğe sahip çıkmak açısından önem taşşıdığını vurgulayan Tatar, ülkenin her yerinde 20 Temmuz için bir çalışma olduğunu ve o günde Dünya’ya önemli mesajlar verileceğini kaydetti ve 50 yıldır federasyonun  görüşüldüğünü ancak Kıbrıs Türk tarafının iyi niyetine rağmen bir sonuç alınamadığını hatırlattı.

Bundan sonra iki ayrı eşit ve egemen devlet çatısı altında bir görüşme de yer alabileceklerini ve bundan asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Tatar, bugünlere gelmek için büyük bedeller ödediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, tesisin bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

 

[ad_2]