“Yeni Doğan Canlandırma Kursu “ başladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

“Yeni Doğan Canlandırma Kursu “ başladı




 

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu’nun, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Tangül Çağınar Çocuklara Yardım Vakfı katkılarıyla düzenlediği “Yeni Doğan Canlandırma Kursu “ Girne Acapulco Resort Otel’de yapılıyor.
3 gün sürecek etkinliğin açılışında konuşan Kıbıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı Doktor Ayşe Sayılı Erenel, sağlık çalışanlarının standart bir yenidoğan canlandırma uygulayabilmesi için güncel bilgi ve becerilerle donatılması gerektiğini ifade etti.

Erenel, Doğumun ilk dakikalarının bebeğin yaşama adaptasyonuna en çok yardımcı olunacak dakikalar olduğunu, bu anlarda yeni doğana doğru müdahalenin hayati önem taşıdığını kaydetti.

Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Başkanı İçim Çağıner Kavuklu,da, vakfın kuruluş amaçlarını anlattı.
Kavuklu, Günümüzde en büyük hazinenin bilgi , data ve tecrübe paylaşımı olduğunu , yenidoğana yapılacak ilk müdahalenin sağlıklı bir ömür sürmeleri için büyük önem taşıdığını söyledi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Özlem Gürkut da meslek uygulayıcıların kongrelerle çalıştaylarla bilimsel aktivitelerle gelişmeleri takip ederek kendilerini güncellemelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Gürkut, Kuzey Kıbrıs’ta , bilimsel etkinliklere ulaşmanın zor, zahmetli ve pahalı bir durum olduğuna işaret etti, eğitim programının gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Doçent Doktor Deren Oygar ise tıp alanında eğitimin ömür boyu sürdüğüne vurgu yaptı.
Oygar, Sağlık çalışanlarının, pandemi döneminde bir yandan büyük bir özveriyle çalışırken , diğer yandan eğitimlerle kendini geliştirmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Etkilikte daha sonra Türkiye Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Yeni Doğan Canlandırma Programı sorumlusu Hemşire Dilek Burbut, Yenidoğan Canlandırma programı hakkında sunum gerçekleştirdi.