YDÜ İnovasyon Merkezi mühendislerince geliştirilen yoğun bakım solunum cihazı, MÜSİAD EXPO 2020’de tanıtıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

YDÜ İnovasyon Merkezi mühendislerince geliştirilen yoğun bakım solunum cihazı, MÜSİAD EXPO 2020’de tanıtıldı



[ad_1]

KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL ve Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi mühendislerince geliştirilen yoğun bakım solunum cihazı ile  MÜSİAD EXPO’da sergileniyor.

Seri üretim aşamasına gelinen yoğum bakım solunum cihazı, Yakın Doğu Üniversitesinin sağlık sektörüne yönelik geliştirdiği ürünleri çatısı altında topladığı “IKAS Medical” markasıyla üretilecek.

MÜSİAD’ın iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ticaret Zirvesi MÜSİAD EXPO 2020, 18 Kasım’da ziyarete açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nden verilen bilgiye göre, özellikle bütün dünyada COVID-19’un ikinci dalgasının yaşandığı bu günlerde, görücüye çıkan “IKAS Medical Yoğun Bakım Solunum Cihazı”, tanıtıldı ve Seri üretim sonrası satış süreci için distribütörlük görüşmeleri de gerçekleştirildi.

Yazılım, donanım ve tasarımı tamamen Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde yapılan solunum cihazı, 6 aylık bir araştırma geliştirme süreci sonunda kullanıma hazır hale getirildi.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, solunum Cihazının Seri Üretimi’nin 2020 bitmeden başlayacağını söyledi.

Solunum cihazlarının hasta sağlığını doğrudan etkilediğini ve hata payına yer olmadığını belirten Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezi Müdürü Ahmet Çağman, seri üretime hazır hale getirdikleri solunum cihazının, oluşturulan simülasyon ortamında, doktor kontrolünde gerçekleştirilen bütün testleri geçerek başarısını kanıtladığını vurguladı.

BRT/TAK

[ad_2]