Yangın ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı gerçekleştirildi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Yangın ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı gerçekleştirildi



Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde, itfaiye Müdürlüğü koordinesinde paydaş kurum ve kuruluşların katkıları ile ilk kez Yangın ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı’i gerçekleştirdi.

Yukarı Dikmen’de gerçekleştirilen tatbikata Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Orman Dairesi, Dikmen Belediyesi, Radyo Güven ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu destek verdi.

Protokolün de izlediği tatbikatta; alkollü bir sürücünün neden olduğu kazaya ve kaza sonucunda meydana gelen bir dizi olaya müdahale edildi.

Tatbikatın ardından konuşan İtfaiye Müdürü Vekili, Müdür Muavini Ramadan Gürpınar, yangın gibi afet ve acil durumların etkin bir şekilde yönetilebilmesi için birçok paydaşa ihtiyaç duyulduğunu, bunların en önemlileri arasında itfaiye genel müdürlüğünün bulunduğunu söyledi.

Gürpınar, kentleşme ile birlikte itfaiyenin önemi ve sorunluluğunun her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Müdahalenin etkin bir şekilde yapılabilmesi ve zararların minimize edilmesi için risk yönetiminin doğru bir şekilde uygulanması gerektiğini söyleyen Gürpınar, “böylesi durumlarda ancak risk yönetiminin başarı ile uygulanması ile sürdürülebilir bir yapıya ulaşılacaktır” dedi.

Yangın ve acil durum olaylarına müdahalelerde zamanın en önemli unsur olduğunu belirten Gürpınar,bu nedenle yeni itfaiye şubelerinin açılmasının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşma yaptı.Tatar, konuşmasında, ölümlü kazalara dikkat çekerek tüm sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yangınlar, sel baskınları gibi her türlü doğal afetlere karşı KKTC kurum ve kuruluşlarının dayanışma içinde çalışmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından KKTC’den Adıyaman’a giden ekiplerin büyük bir fedakarlık içinde çalıştığını hatırlattı.

KKTC’nin deprem bölgesinde yer aldığını bu yüzden hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı, gerçekleştirilen bu tatbikat ile itfaiye, polis, asker ve sivil toplumdan ekiplerin birlikte çalışarak bir kapasite oluşturduğunu söyledi, katkı koyan herkese teşekkür etti.

Tatbikatın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu tatbikat ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Feyzioğlu’nun paylaşımı şöyle:
“Yeni dört çeker itfaiye aracımız hayırlı olsun. KKTC‘nin kaza, farklı şartlarda ortaya çıkabilecek yangınlar ve kazalara karşı hazırlıklarını gördüğümüz kapsamlı tatbikat için emeği geçenlere, başta Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımız olmak üzere teşekkür ederiz. Depreme karşı hazırlıklılık seviyemizi en üst düzeye çıkarmak üzere Barış Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetleri’ne ihtiyaç duydukları araç ve ekipmanları yeni Mali Protokol çerçevesinde kısa süre içerisinde temin edeceğiz. Türkiye – KKTC daima el ele.”

BRT