Vücut geliştirme ve sıkı diyetler erken menopoza mı yol açıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Vücut geliştirme ve sıkı diyetler erken meno… Vücut geliştirme şampiyonu Adele Johnston’un sağlık sorunları…Aşırı rejimlerin etkisiyle gündeme geldi Johnston’un anlatımı fitness dünyasında sağlık risklerine dikkat çekiyor…

 

Vücut geliştirme şampiyonu Adele Johnston, BBC’ye verdiği röportajda, sıkı rejimlerin ve fitness uygulamalarının sağlığına zarar verdiğini anlattı.

ANORMAL BELİRTİLER

Johnston, vücudunda başlayan çeşitli anormallikleri anlattı: saç dökülmesi, diş eti kanamaları, kalp çarpıntıları ve cilt sorunları. 46 yaşında, iki çocuk annesi Johnston, erken perimenopoz belirtileriyle karşılaştığını belirtti ve sağlık sorunlarının vücut geliştirmeyle ilişkili olabileceğini düşündü.

UZMAN GÖRÜŞLERİ

Uzman jinekolog Dr. Heather Currie, aşırı vücut geliştirmenin adet döngüsünü etkileyebileceğini öne sürdü ve ölçülü olmanın önemine vurgu yaptı.

MENAPOZ VE SAĞLIK

Currie, vücut geliştirmenin menopozu etkileyebileceğini belirtse de kesin bir kanıt olmadığını vurguladı. Johnston’un yaşadıkları, uzun süren taramalar sonucunda erken menopoza girdiğini gösterdi.

“Vücut geliştirme ve sıkı diyetler erken menopoza mı yol açıyor?” haberi, 04 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Vücut geliştirme ve sıkı diyetler erken menopoza mı yol açıyor? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vücut geliştirme ve sıkı diyetler erken menopoza mı yol açıyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 04 Şubat 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Vücut geliştirme ve sıkı diyetler erken menopoza mı yol açıyor?

Yorumlar kapalı.