VERGİ-SEN:Mesai arkadaşımız iyileşir iyileşmez tüm yasal haklarını arayacağız – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

VERGİ-SEN:Mesai arkadaşımız iyileşir iyileşmez tüm yasal haklarını arayacağız




Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (VERGİ-SEN) Yönetim Kurulu, yazılı açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde bir Vergi Dairesi personeli, temaslı olması nedeniyle evde kendini izole etmişti. Yöneticilerin ısrarı üzerine daireye gelen personelin, Koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Olaylar ilgili açıklama yapan VERGİ-SEN Yönetim Kurulu, “Mesai arkadaşımız iyileşir iyileşmez tüm yasal haklarını arayacağız. Baskı ve yıldırmalara karşısında vergi dairesi çalışanları gerekli cevabı misliyle verecektir” denildi.

VERGİ-SEN açıklamasında şunları kaydetti:

“Sendikamız salgının ülkemizde görüldüğü ilk gününden itibaren ülke çapında tüm sendikalar greve giderken, sonuçlarının kestirilemediği, korku senaryolarının yazıldığı bir pandemi ortamında, vergi dairesi çalışanları, sağlıklarını riske atarak, sorumluluk bilinciyle bir gün dahi dairelerin kapanması noktasında talepleri olmamıştır.

Bu süreçte , vatandaş ile bire bir temaslı bölümlerde ara vermeden çalışan bir arkadaşımız, Koronavirüs testi pozitif çıkan bir esnaf ile teması olmuştur. Sağlık Bakanlığı kendisini arayarak evde izole olmasını İstemiştir.  Arkadaşımız 2 kez test yaptırarak Daire yönetimi ile sürekli iletişim halinde olmuştur. Son testini sonucunun çıkmasına bir gün kala idare tarafından göreve çağrılmasına karşın “iki gün daha izolede kalıp pazartesi işe başlamansın talebini iletmiş”, ancak yöneticiler tarafından kendisine “özürsüz ve izinsiz daireye gelmemesi” halinde gerekli yasal işlem başlatılacağı konusunda mobbing yapılmıştır. Ancak ciddi bir direnme ve tartışma sonucunda daireye gelmek zorunda kalan arkadaşımızın testi, maalesef pozitif çıkmıştır.

Arkadaşımızın testinin pozitif çıkması ve yaşadığı travma, temas ettiği arkadaşlarına yaşattığı tedirginlik onu fazlasıyla yıkmıştır. Sendikamız bu durumu kamuoyuna taşımadan kendi içimizde önlemleri artırarak, suçlu aramak yerine önlemler üzerinde yoğunlaşmamız gerektiğini, ancak yıllardır idare tarafından uygulanan mobbingin özellikle bu çalışanların hak etmediğini, bu yaşananlardan ders çıkarmamız gerektiği ve bunun da kötü ve talihsiz   bir örnek olduğunu daire yönetimine anlatmaya çalıştık.  Fakat her zaman olduğu gibi tamamen “ben en iyisini bilirim, kimseden akıl almam” mantığı ile daha ilk dakikalardan itibaren ilgili çalışanın gıyabında suçlamalara gidilmiştir. Sendikamız ise hem izole olmak hem de yaşanan bu mobbing ile duyarsızlığa karşı Cuma günü bir günlük grev yapmıştır.

Ne acıdır ki, suçluluk psikolojisi ile hasta yatağındaki bir personeline basın açıklaması ile kamuoyu önünde “yalancı” ve “sorumsuz” damgası vurmaya, sosyal medyada linç ettirmeye çalışan bir kurumun yöneticileri, sanırız KKTC tarihinde bir ilke imza atmışlardır. Yönetimin   alelacele, suçlu psikolojisi ile kaleme aldığı basın açıklaması dikkatli okunduğunda çelişkilerle doludur. Unutulmamalıdır ki gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.

Sendika olarak vergi dairesinin düştüğü bu durumdan tutun da arkadaşımız ve ailesi şu anda hastalığın pençesinde savaş verirken  biz sendika olarak kamuoyu önünde , “yalan söyledi/ söylemedi” gibi  seviyesiz bir tartışmaya  çekilmekten  dolayı hicap duyuyoruz.

Bizim gaylemiz arkadaşımızın ve ailesinin bir an önce iyileşmesi aramıza dönmesidir.

Ancak şu bilinmelidir ki, birilerinin makam hayali ve hırsı için kendilerini haklı çıkarmak uğruna atılan iftiralara, arkadaşımızın onurunu teslim etmeyeceğiz. Mesai arkadaşımız iyileşir iyileşmez tüm yasal haklarını arayacağız. Baskı ve yıldırmalara karşısında vergi dairesi çalışanları gerekli cevabı misliyle verecektir.”

BRT/MAIL