Uzmanı Doç. Dr. Arslan Yürekli “Uyuz tedavisinde elimiz artık daha güçlü”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Uzmanı Doç. Dr. Arslan Yürekli “Uyuz tedavis… Muğla’da uyuz vakalarında artış olduğu belirtilirken, geleneksel tedavi yöntemlerinin geçmişte kaldığı, hastalığın yeni çıkan ilaçlarla daha etkili bir şekilde tedavi edilebildiği vurgulandı.

Muğla’da uyuz vakalarında artış olduğu belirtilirken, geleneksel tedavi yöntemlerinin geçmişte kaldığı, hastalığın yeni çıkan ilaçlarla daha etkili bir şekilde tedavi edilebildiği vurgulanıyor.

GÜNÜMÜZDE YENİ İLAÇLARIN ETKİLİLİĞİ

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Arslan Yürekli, uyuz hastalığına ilişkin gelişmeleri paylaştı. Önceki yıllarda sadece geleneksel sürme ilaçların kullanıldığını ifade eden Dr. Yürekli, günümüzde ise uyuz parazitlerini bulup felç eden yeni ilaçların kullanıldığını belirtiyor. Oral tabletlerin kullanımıyla hastaların her yerine ilaç sürme gerekliliğinin ortadan kalktığını ve tedavinin daha güçlü hale geldiğini ifade ediyor. Bu gelişmelerle birlikte uyuz tedavisinde önemli bir kolaylık sağlandığı vurgulanıyor.

DERMATOLOJİ UZMANINDAN AÇIKLAMA:

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Arslan Yürekli, uyuz hastalığının sıkça görüldüğünü belirterek, eskiden sadece sürme ilaçlar kullanıldığını, ancak artık oral tabletlerin de kullanılabildiğini ve paraziti felç ederek öldürdüğünü ifade etti.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Arslan Yürekli, “Uyuz hastalığı, yani skabiyes son zamanlarda polikliniklerimizde sıkça gördüğümüz bir hastalık. Bizler daha öncesinde bu hastalığın tedavisinde sadece sürme ilaçlar kullanıyorduk. Yani hasta boyundan aşağı bütün ilacı sürüyor ve belli bir süre bekliyordu. Artık tedavide elimiz daha güçlü, tedavide oral tabletler de kullanabiliyoruz. Ne yapıyor bu oral tabletler? Paraziti buluyor ve felç ediyor. Bu sayede paraziti öldürüyor, hastanın her yerine ilaç sürme gerekliliğini ortadan kaldırıyor, güvenle bu ilacı kullanabiliyoruz. Uyuz tedavisinde artık daha güçlüyüz” dedi.

Uzmanı Doç. Dr. Arslan Yürekli “Uyuz tedavisinde elimiz artık daha güçlü”

Yorumlar kapalı.