Üstel:Gelecek hafta Türkiye’den aşılar gelecek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Üstel:Gelecek hafta Türkiye’den aşılar gelecek

[ad_1]

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, BRT’nin #burasıönemli programında Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Aşının pandemi ile mücadelede en güçlü silah olduğuna işaret eden Üstel, aşı tedarikinde Türkiye’nin yaşamsal desteğine vurgu yaptı.

Üstel, Türkiye’nin büyük desteği varken AB’nin küçük çaplı desteğini yeterli görmediklerini söyledi.

Üstel, “ Gelecek hafta Anavatan Türkiye’den aşı bekliyoruz. Bu gelecek aşıyla, toplumunbüyük bir kısmını aşılacağız ve ülkemizi sarıdan yeşile geçirmeyi hedefliyoruz. Anavatanımızdan bize verilen bilgiler yüklü miktarda aşının geleceğidir. Hazırlık yapmaya başladık. Aşı merkezlerini çoğalttık”dedi.

Üstel, halen isteyenlerin AstraZeneca da olabileğini ekledi.

Üstel, “ yeni aşılar gelince bir buçuk ay içinde 20 yaşına kadar inmeyi hedefliyoruz. Aşı çalışmaları genişleyecek ve önemli oranda bir rahatlama gelecek. İnsanımzın sağlığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Ünal Üstel, Türkiye’nin gerek aşı alımı gerekse de aşı üretimine geçmesiyle 2021’de aşı diye bir problem olacağını düşünmediğini vurgularken erken seçim sorusu üzerine “ erken seçim intihardır. şu an ilk etapta isteğimiz aşıların gelmesiyle Temmuz’da ülkenin büyük kısmını aşılayacağız ve kriterlerle önlemlerle ülkenin tümünü açacağız” şeklinde konuştu.Bakan Üstel, restoranları gelecek hafta gece 12.00’ye kadar uzatacaklarını, sokağa çıkma yasağının ise bir süre daha süreceğini ifade etti.

Şu an 23 hastanın hastanede tedavi gördüğünü belirten Üstel, 2 hastanın ise yoğun bakımda entübe edildiklerini kaydetti.

Üstel bir lojmanda 85 kişinin pozitif olması ile ilgili de gerekli müdahalenin yapıldığını, taramalar yapıldığını, karantinaya alındıklarını, endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi



[ad_2]