Üstel: Yabancılara mal satışı konusunda İçişleri Bakanlığı çalışıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhuriyet Meclisi’nde yabancılara mal satışı ve İmar Planı konusu konuşuldu.CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, mülkiyet konusuna değinerek, nufüs politikasının önemine dikkat çekti.Ülkenin mevcut nüfusu kaldıramayacağına dikkat çeken Erhürman, Kıbrıs Türk halkının mülkiyetteki payını kaybetmekte olduğunun da altını çizerek, “Mülkiyet sizde değilse, egemenlik de sizde olmaz” dedi.

Patlayan fiyatlar nedeniyle halkın kendi çocuğuna ev alamaz duruma geldiğini kaydeden Erhürman, yabancılara mal satışı konusunda hükümetin muhalefet ile aynı endişeleri taşıdığını, ancak onların “Rum lobisine hizmet etmekle” suçlanmadığını söyledi.İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da, emlak sektörüne zarar vermeden, uzlaşı sağlayarak tedbirler alınacağını ve bunun muhalefetle de paylaşılacağını belirtti.Sözleşmeli satışların emlak anlamında ne kadar olduğunun bilinmediğini ifade eden Bakan Oğuz,tapuya giden sözleşmeler ve uyruklarla ilgili tespit yapılacağını söyledi.

Tapuya gitmeyenlerin bilinmediğini, bunu çözmekle ilgili de yasa yapılacağını dile getiren Oğuz, sektör yetkilileriyle görüşüleceğini kaydetti.“Herkes yasalara uysaydı bu olmayacaktı” diyen Oğuz, hep birlikte çalışarak sorunun üstesinden gelineceğini belirtti.Oğuz, Mesarya’daki tarım topraklarının korunmasına yönelik bir ekip oluşturulduğunu ve çalışmanın kısa sürede sonuçlandırılacağını ifade etti.Başbakan Ünal Üstel de 2005’ten sonra başlayan bir sürecin söz konusu olduğunu ifade ederek, İşişleri Bakanlığı’nın bir aydır konu üzerine çalıştığını kaydetti.“2009 yılından bugüne kadar hala itilaflı inşaatlar var” diyen Başbakan Üstel, bu süreçte Tapu Dairesi’ne kayıt olamayan sözleşmeleri yasaya uygun hale getirdiklerini, ancak akit sözleşmelerin devam ettiğini belirtti.

Üstel “Bugün elimizde bir takım veriler var. bu verilerin daha sıhhatli olması için Tapu Dairesi’nde bir takım görevlendimeler yaptık. Önümüzdeki günlerde bu veriler ortaya çıkacak ve sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu.Başbakan Üstel sözleşmelerin sayısı hakkında bilinmezlik olduğundan yasal düzenleme yapılacağını ifade ederek,yasal düzenlemenin ülke ekonomisini çökertmemesi için çalışıldığını kaydetti.

Üstel ülke geneli imar planları konusunda da değerlendirmelerde bulundu.25 kişilik bir ekip oluşturularak ülke genelini kapsayacak imar planları için çalışma yapıldığını belirten Üstel, imar planı çalışmasının ülke genelini kapsayacağını vurguladı.

Yaptırımlar da getirilerek, hazırlanacak yasanın uygulanacağını dile getiren Üstel, çalışmaların bitirileceğini ve bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

Üstel: Yabancılara mal satışı konusunda İçişleri Bakanlığı çalışıyor

Yorumlar kapalı.