Üstel: Tamamen yasal bir çerçevede ve yasal zemin üzerinde ülkeye girdiler

featured
Üstel: Tamamen yasal bir çerçevede ve yasal zemin üzerinde ülkeye girdiler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, özel izinle, karantinasız bir şekilde ülkeye gelen yatırımcılar konusunda Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk sözü alan Turizm Bakanı Üstel, dünden beri kamuoyunu meşgul eden özel uçakla KKTC’ye gelen kişilerin tamamen yasal bir çerçevede ve yasal zemin üzerinde ülkeye giriş yaptığını söyledi.

Lapta Belediyesi’nin Ocak ayında çıktığı ihale için söz konusu heyetin ülkeye geldiğine dikkati çeken Üstel şunları kaydetti:

“Hepiniz biliyorsunuz, bu ihaleye katılan 2 şirket var. Birinci şirketin süresi dolmak üzere olduğu için Lapta Belediye Başkanı’nın ikinci şirkete yaptığı çağrı üzerine gelmişlerdir. Gelen dünya turizminde önemli bir şirket. Birinci şirketin süresi 26 Haziran’da doluyor, ikinci şirkete hak geçiyor. Eğer ikinci şirket bu yatırımı burada yapacaksa buranın teknik özelliklerini görmesi gerekiyordu”

Ülkeye büyük şirketlerin yatırım yapması için Müteahhitler Birliği ile çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Üstel, birlik Başkanı Cafer Gürcafer’in ülkeye yatırım yapmak amacıyla gelmek isteyen yatırımcıların, bütün kriterleri yerine getirerek, yerinde inceleme yapmaları adına talepte bulunup izin istediğini söyledi.

Bakan Üstel, kendilerinin de Bakanlık olarak, turizmde böylesi yatırımların yapılmasını istediklerini, bu nedenle talebe olumlu yaklaştıklarını ve kendilerine ulaştırılan ilgili şirketin teknik ekip listesini önce Sağlık Bakanlığı daha sonra da Sivil Havacılık Dairesi’ne gönderdiklerini anlattı.

 

 

“Söz konusu kişilerin ülkeye gelmelerini onaylamak adına konuyu Bakanlar Kurulu gündemine taşıdıklarını belirten Üstel, listedeki isimlerin, teknik çalışmanın tamamlanmasının ardından ülkelerine geri dönmek için izin istediklerini, söz konusu izinlerin de verildiğini ve çalışma sonrası heyetin ülkeden ayrıldığını söyledi.

Turizmin, lokomotif sektör olduğunu belirten Üstel, “Yatırımcıların ülkeye gelmesi için ön ayak oluyoruz ve burada bir art niyet yahut toplum sağlığını tehlikeye atacak bir düşünce kimsede yok. Gayrıyasal bir durum da yok” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Üstel, gerekli izinlendirmelerin yapıldıktan sonra sürecin işlediğini yineleyerek, “Temennimiz bu yatırımların devam etmesidir” dedi.

Konulan kriterleri yerine getirmek şartlıya bu izinlendirmelerin yapıldığının da altını çizen Bakan Üstel, bunun ilk izinlendirme olmadığını daha önce de bu tip izinlendirmeler yapıldığını vurguladı.

 

Üstel ilgili izinlerin hem Sağlık Bakanlığı, hem de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan alındığını da söyleyerek, söz konusu kişilerin çalışmalarını yapıp ülkeden ayrıldıklarını ifade etti.

 

 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de, böyle bir olayın yaşanmasının kendisini çok üzdüğünü belirterek, söz konusu firmanın tüm dünyanın peşinde koştuğu bir şirket olduğunu kaydetti.

Bu firmayı ülkeye getirebilmek için akla karayı seçtiklerini ve ortaya çıkan tartışmaların siyasi hesaplaşmalardan dolayı olduğunu belirten Gürcafer, konuya taraf olan herkesin popülizmden uzak davranması gerektiğini ifade etti.

 

(BRT)

Üstel: Tamamen yasal bir çerçevede ve yasal zemin üzerinde ülkeye girdiler