Üstel: Kamu maaşları 23 Haziran Cuma günü ödeniyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Üstel: Kamu maaşları 23 Haziran Cuma günü ödeniyor

Başbakan Ünal Üstel, bir kabulünde 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak Kurban Bayramı öncesi 1 gün idari tatil verileceğini ve Haziran ayı maaşlarının erken ödeneceğini açıkladı.

Kurban Bayramı’nın Çarşamba günü başlayacağını ve Meclis’in tatile girmede önce pazartesi günü son toplantısını gerçekleştireceğini hatırlatan Üstel, 27 Haziran Salı gününe denk gelen arife gününün, kamu çalışanlarına idari tatil verileceğini söyledi.

Başbakan Üstel, Kurban Bayramı tatilinin, arife günün idari tatil verilmesi ve hafta sonunun da birleşmesiyle 6 gün olacağını vurguladı.

Üstel, kamu çalışanlarının ve emeklilerin Haziran ayı maaşlarının 23 Haziran Cuma günü ödeneceğini de duyurdu.

Başbakan Üstel açıklamasında son zamanlarda gündeme gelen iki büyük projenin kamuoyu ile paylaşıldığını da söyledi.

Bu projeleden birinin Ercan Havalimanı projesi olduğunu belirten Üstel, 20 Temmuz’da havalimanının daimi olarak açılacağını ifade etti.

10 Temmuz’da deneme uçuşlarının başlayacağını ve 20 Temmuz’da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ülkeye geleceğini ve yeni havalimanının resmi açılışının yapılacağını kaydeden Üstel, yeni havalimanının açılması ile hava ulaşımında yaşanılan sıkıntıların büyük ölçüde giderileceğini vurguladı.

Başbakan Üstel, asrın su projesine değindiği konuşmasında önümüzdeki günlerde Güzelyurt ovasına suyun verilmeye başlanacağını dile getirdi.

Mesarya Ovası’nın sulu araziye geçilmesi için çalışmaların başladığını belirten Üstel, “ Bu noktada inşallah ikinci bir su borusunu döşemek mecburiyetinde kalacağız çünkü içme suyu ve tarıma baktığında bir boru kısa bir sure içerisinde bize yetersiz kalacak ve ikinci boruyu isteyeceğiz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, enerji konusuda yeni bir dönem başlatacaklarına da dikkati çekti.

Üstel, “Türkiye’den gelecek olan kablo ile enerjide bile şimdiden kafaları karıştırmaya çalışıyorlar. Biz kimsenin söylemine kulak vermeyiz, doğru bildiğimiz yolda gideriz. Halkımızın menfaati çıkarı ne ise o doğrultuda hareket edeceğiz ve Türkiye’den gelecek olan kablo ile enerji enterkonekte sisteme girecek” dedi