Üstel: Covid-19 konusunda halkımız herhangi bir endişeye kapılmasın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başbakan Ünal Üstel, beraberinde Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ile birlikte Covid-19 temelinde ülke sağlık sistemini değerlendirdi.

İlk olarak Acil Durum Hastanesini ardından da Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Üstel, daha sonra gerçekleştirilen toplantıda önümüzdeki sürece yönelik tedbirler hakkında bilgi aldı.

 

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Akansoy, pozitif hastalara Ayaktan Tanı Merkezi’nde poliklinik hizmeti vermeye başladıklarını söyledi.

 

Covid-19 şikayetiyle hastaneye müracaat eden hastaların şikayetleri doğrultusunda ilgili bölüme yönlendirileceğini kaydeden Akansoy, servislerin 08.00 – 20.00 saatleri arasında hizmet vereceğini ifade etti.

 

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da ülkede Covid-19 ile ilgili hafif bir tablonun varlığına değindi

Altuğra, “Vaka sayıları artış gösteriyor ancak hastaneye yatan hasta sayısı önceki döneme nazaran çok daha az. Cumartesi günü 6, Pazar günü ise sadece 4 kişi hastaneye müracaat etti.” ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Ünal Üstel ise 2’nci ayını tamamlayan Hükümetin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirtirken, özellikle sağlık ve ekonomi konularına ağırlık verdiklerini söyledi.

Son 3 yıldır dünyada baş gösteren ekonomik sıkıntının KKTC’yi de etkilediğine işaret eden Üstel, bunun üstesinden gelebilmek adına ortaya büyük bir çaba koyduklarını anlattı.

Hükümet olarak özellikle sağlık konusunda çok hassas olduklarını, bu konuda olağanüstü bir çabanın ortada olduğunu kaydeden Üstel, gerçekleştirdikleri toplantının da bu çabanın daha da ileriye taşınabilmesi için çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

Başbakan Üstel, ülkede artış gösteren Covid-19 vakalarına rağmen, alınan tedbirler sayesinde hastaneye yatışların oldukça az olduğunu belirtek, halkın herhangi bir endişeye kapılmamasını istedi.

 

Vaka sayısının 400’lere ulaştığını ancak hastaneye yatışşların 15-16 civarında seyrettiğini kaydeden Üstel, bunun ortya konulan başarının bir eseri olduğunu söyledi.

Gerçekleştirdikleri toplantıda vaka sayılarının artış göstermesi halinde alınacak tedbirleri konuştuklarını da anlatan Başbakan Üstel, ihtiyaç duyulması halinde Acil Durum Hastanesi’nin de yeniden devreye alınabileceğini kaydetti.

 

Başbakan Üstel, halkın üzerine düşen tedbirleri alması halinde ülke genelinde herhangi bir sıkıntının yaşanacağına inanmadığını da söyledi.BRT

Üstel: Covid-19 konusunda halkımız herhangi bir endişeye kapılmasın