UMK Destek programındaki gencin sergisi Başbakan Tatar tarafından açıldı

featured
UMK Destek programındaki gencin sergisi Başbakan Tatar tarafından açıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nun destek programında yer alan bir gencin hazırladığı resim ve el sanatlarından oluşan “Dünyalılar ve Kökler” sergisi Başbakan Ersin Tatar tarafından açıldı.

Bedesten’de gerçekleştirilen sergi açılışında konuşan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, her nefes alışlarında uyuşturucu ile mücadele eden çocukları toplum dışına itmek isteyenlerin karşısında olduklarını söyledi.

Karaokçu, “Bundan sonra da bu çocuklarımızı koşulsuz kucaklamaya devam edeceğiz” dedi.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da, komisyonun kuruluşundan bu yana geçirdiği serüvene tanıklık eden biri olduğunu belirterek, komisyonun bütçesini artırarak ülkenin en büyük yaralarından biri olan uyuşturucu ile mücadeleye katkı koymaya çalıştıklarını söyledi.

Amcaoğlu, Karaokçu’ya özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başbakan Ersin Tatar da, uyuşturucu kullanımı ile ilgili mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğüne vurgu yaparak, duyarlılık, farkındalık ve halkın bu illete karşı verdiği mücadelede duyduğu inancın önemine dikkat çekti.

KKTC devletinin imkanları ölçüsünde bu işin önderliğini ve öncülüğünü yapan Karaokçu ve arkadaşlarının çalışmalarına destek verdiğini belirten Başbakan Tatar, etkinliğin gençleri bu illetten kurtarma ve topluma yeniden kazandırma çalışmalarından birinin neticesi olduğunu kaydetti.

Tatar, “Devlet olarak bu çalışmaların arkasında olacağız ama bunun üstesinden ancak sivil toplum ve bireylerin kendi çalışmalarıyla gelinebilir. İstediğiniz kadar bütçe ayırın, hükümet istediğiniz kadar bu çalışmalara destek versin; yürekli insanlar olmazsa, fedakarlık, özveri, hasasiyet, duyarlılık ve böyle çalışmalarla gençlerimizi korumak, daha sağlıklı bir toplum yaratmak için bu çalışmaları yayarak toplumsal bir algı yaratmalıyız. Komisyonun çalışmalarını da işte bu güzel algıyı yaratmak ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çok güzel çalışmalar olarak nitelendirmekteyim” dedi.

Başbakan, böyle bir duyarlılık ve hassasiyetin ancak çağdaş ve medeni bir toplumda olduğunu belirterek, “İşte bütün dünya bunu görüyor” ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminde yapılan çalışmalar ve halkın hassasiyet ve duyarlılığına işaret eden Başbakan Tatar, “Toplum ve halk olarak başarılarımızla her geçen gün güçlenerek hem devletimizi taçlandırmak hem de halkımızın halk olma özelliğinin bir kez daha ortaya koyduğu mücadeleyi dünyaya doğru bir mesajı olarak vermek hepimizin gururu ve övünç kaynağıdır” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

(BRT)

UMK Destek programındaki gencin sergisi Başbakan Tatar tarafından açıldı