Uluslararası Karikatür ve Mizah Şenliği düzenleniyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Kültür-Sanat

Uluslararası Karikatür ve Mizah Şenliği düzenleniyor



[ad_1]

Girne Belediyesi, 19’uncu Uluslararası Zeytin Festivali en önemli parçası olan Uluslararası Zeytin Karikatürleri  yarışmasını Uluslararası  Karikatür ve Mizah  Şenliği adı altında gerçekleştiriyor.

Bu yıl, zeytin ve serbest eserlerden oluşan 2 ayrı kategoride gerçekleşecek yarışmaya pandemi sürecine rağmen, 62  ülkeden 288 çizer toplam 886 eserle katılıyor.

Pandemi nedeniyle çizerlere eserlerinin orjinalinin daha sonra gönderilmesi şartıyla elektronik mail ile katılım imkanı sağlandı.

9’uncu Uluslararsı Karikatür ve Mizah Şenliğiyle ilgili Girne Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen basın toplantısının ardından eserler jüri tarafından değerlendirmeye alındı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yarışmanın karikatür dünyasında önemli yere sahip olduğunu belirtere, festival ve yarışmaların devamlılığını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak da yarışmanın karikatür dünyasında önemli bir yer ve güven sağladığını vurgularken, Dernek Başkanı Serhan Gazioğlu ise pandemi sürecine rağmen yarışmaya güzel bir katılım sağlandığını ve oldukça nitelikli  eserlerin  geldiğini ifade etti.

Finalistler, 25 Eylül’e kadar yapılacak değerlendirmenin ardından belirlenecek.

Eserlerin taklit çalıntı ya da kopya olup olmadığının belirlenmesi için  dijital ortamda askıda tutulacak ve itiraz süresinin dolmasının ardından dereceler açıklanacak.

Uluslararası  Karikatür ve Mizah Şenliği  yarışmasında derece alan ve sergilenmeye layık görülen eserler 16- 17 Ekim’de sosyal medya üzerinden gerçekleşecek Uluslararsı Zeytin  Festivali açılışında canlı  yayınla sergilenecek.

 

(BRT)



[ad_2]