Uluslararası Inner Wheel 222’nci Bölge Alasia Federasyonu onaylandı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Uluslararası Inner Wheel 222’nci Bölge Alasia Federasyonu onaylandı




Uluslararası Inner Wheel İcra Kurulları, 8 kulüpten oluşan Kuzey Kıbrıs Inner Wheel Kulüplerinin Bölge 222 ALASIA adı altında bağımsız bölge oluşumunu onayladı.

108 bin üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütü olan Uluslararası  Inner Wheel İcra Kurulları, 8 kulüpten oluşan Kuzey Kıbrıs Inner Wheel Kulüplerinin ALASIA adı altında bağımsız bölge oluşumunu onayladı.

21 yıllık çalışma ve birikim sonucu onaylanan bağımsız bölge kurma hakkının elde edilmesi düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Uluslararası Inner Wheel 222’nci Bölge Alasia Federasyonu Kurucu Başkanı Işın Ramadan Cemil, hem dünyadaki hem de ülkemizdeki Inner Wheel Kulüplerinin nasıl kurulduğunu anlattığı konuşmasında, Inner Wheel Kulüplerinin 104 ülkede 108 bin üyesi ile en renkli ve BM’den sonra en çok üyeye sahip kuruluş olduğunu söyledi.

Işın Ramadan Cemil, KKTC’de Inner Wheel Kulülerinin 2000 yılında kurulmaya başlandığını ve yıllarca bağlantısız, bölgesiz olarak hizmet verdiğinikaydetti.

Yeterli kulüp sayısına ulaştıktan sonra bölge olmak ve oy hakkı kazanmak için müracaatta bulunduklarını anlatan Işın Ramadan Cemil, Güney Kıbrıs’ın tepkilerine rağmen apolitik olarak tanımlanan kuruluşun siyasi davranamayacağı konusunda mücadele verdiklerini ve sabırla beklediklerini belirtti.

Işın Ramadan Cemil, 1 Temmuz 2021’de Alasia adı altında bölge beratını almanın gururunu yaşadıklarını kaydederek, bağımsızlık anlamına gelen bu gelişmenin hayırlı olmasını diledi.