Uluçay: Meclis’e girişlerde denetim ve önlemler sürecek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Uluçay: Meclis’e girişlerde denetim ve önlemler sürecek

Uluçay: Meclis’e girişlerde denetim ve önlemler sürecek


Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, BRT’de Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı

Pandemi ile mücadele sonrası meclis çalışmaları ile ilgili bilgi veren Uluçay, meclise girişte etkin denetim ve önlemlere bir süre daha devam edeceklerini söyledi. 

Meclis’in yasama ve denetim görevinin önümüzdeki günlerde yeniden 2 güne çıkacağını aktaran Uluçay, “Son birkaç yıldır yasama Pazartesi, denetim de Salı günleri yapılıyor. Siyasi Parti Başkanları ile görüşüp, bayramdan sonrası için bir değişiklik yapmak istiyoruz. Denetimi, yeniden Perşembe günlerine alma planımız var” dedi.Uluçay, Meclis Genel Kurulu’nun çalışmalarına Temmuz-Ekim Dönemi’nde Anayasa gereği ara vereceğine işaret etti.

Uluçay, “Ekonomi ile ilgili 8-10 Yıldır bekleyen çok önemli yasa tasarılarının artık geçmesi gerekiyor. Bazı Yasa Gücünde kararnamelerin de yasalaşması gerekiyor. Komitelerimiz yaz dönemi çalışmaya devam edecek. Hatta, Temmuz ve Ağustos aylarında Genel Kurulu olağanüstü toplantılara çağırmayı planlıyoruz” dedi.

Başkanlık Sistemi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile ilgili tartışmaları da değerlendiren Uluçay, 11 Ekim kararını anımsattı.

Sistem değişikliği ya da Anayasa değişikliği gibi konuların kısa sürede hayata geçmesinin zor olduğunu belirten Uluçay, kısıtlı zamanı ekonomik kararlarla değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Ekonomik açıdan tüm dünyayı ve haliyle de ülkeyi zor bir süreç beklediğini ifade eden Uluçay, “Bana göre tüm enerjimizi bu süreçte ekonomik konulara harcamalıyız. Seçim sonrası, kapsamlı değişiklikleri de oturup konuşmak gerekecek.” dedi.

(BRT)