Ukrayna’nın doğusunda gergin bekleyiş sürüyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

Ukrayna’nın doğusunda gergin bekleyiş sürüyor



[ad_1]

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bölgelerinin bağımsızlığını tanıdı. Rusya, ordusuna Donbas’a yönelik gerektiğinde askeri operasyon yapma yetkisi verdi.

Gözler Ukrayna’nın doğusuna çevrildi ve Rus birliklerine ait olduğu belirtilen askeri konvoyun, Donetsk’ten geçerken görüntülendiği iddia edildi.. Rus ordusunun bölgeye girdiğine ilişkin herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

Putin’in açıklamalarının ardından Donetsk kent merkezinde bir grup Rusya bayraklarıyla kutlama yaptı. Kiev’de de askeri hareketlilik arttı.

Ukrayna ordusu, sosyal medya hesaplarından vatandaşlarını uyararak, Ukraynalılardan ordunun hareketlerine dair video paylaşmamaları istendi.

ABD, Ukrayna’daki tüm diplomatik personelini güvenlik gerekçesiyle Polonya’ya çekti. Ukrayna’nın doğusunda tahliyeler de sürüyor.

Donbas bölgesinden Rusya’daki geçici konaklama noktalarına götürülenlerin sayısı 80 bini geçti. Bölgede bir süredir karşılıklı yaşanan taciz ve ihlaller devam ediyor.

Rusya yanlısı ayrılıkçı bir yetkili Ukraynalı sabotajcıları bölgede bir mayın patlatarak üç sivili öldürmekle suçladı.

Ukrayna Ortak Harekat Kuvvetleri ise yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki bombardımanda iki Ukrayna askerinin öldüğünü ve 18 kişinin de yaralandığını bildirdi.

TRT/BRT

[ad_2]