Tutsakların dışarı çıkarılması için çatışmalara ara verilmeli – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in işgali altındaki Gazze Şeridi’nde, tutsakların dışarı çıkarılması için çatışmalara ‘ara verilmesi’ çağrısında bulundu.

Pentagon ise, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında ateşkesi desteklemediklerini, bunun Hamas’ın‘yeniden toparlanmasına’ yol açacağı endişesini dile getirdi.

İsrail’in karadan ve havadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de insanı dram her geçen gün kötüleşirken, ABD Başkanı Joe Biden ateşkes ihtimali konusunda konuştu.

2024 Başkanlık Seçimleri ile ilgili bir programda konuşan Biden’ın sözünü kesen ve kendini ‘haham’ olarak tanıtan JessicaRosenberg adlı kadın, İsrail-Filistin çatışmasının sonlanması için ‘ateşkes çağrısı’ yapmasını istedi.

Biden, bunun üzerine “Sanırım ara vermeye ihtiyacımız var. Ara vermek Hamas tarafından tutulan esirlerin dışarı çıkması için zaman verilmesi anlamına gelir” yanıtını verdi.

Biden,“Bu, İsrailliler için inanılmaz derecede karmaşık bir durum. Bu tartışmada Filistin ve Yahudi tarafının duygularını tamamen anlayabiliyorum” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray yetkilileri daha sonra Biden’ın konuşmasında bahsettiği “tutsaklardan” kastının Hamas tarafından tutulan rehineler ve insani yardım olduğunu açıkladı.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ryder, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin “Hamas’a yeniden toparlanmaları için zaman tanıyacak ve İsrail vatandaşları ile başkalarını tehlikeye atacak ateşkesi desteklemiyoruz” ifadesini kullandı.

“ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’ye insani yardımın girmesini, esirlerin ve diğer vatandaşların çıkmasını sağlamak için insani ara verilmesini desteklediğini duydum” diyen Ryder, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in de mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde Gazze’deki Filistinli sivillere insani yardımların ulaştırılması konusunu ele aldığını belirtti.

Ryder, bunun düzenli olarak vurgulamaya devam ettikleri bir konu olduğunu söyledi.

[ad_2]

Tutsakların dışarı çıkarılması için çatışmalara ara verilmeli – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.