“TURKOVAC’ın hayata geçmesiyle her yere elimizden gelen desteği vereceğiz” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

“TURKOVAC’ın hayata geçmesiyle her yere elimizden gelen desteği vereceğiz”




Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Angola’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan basın açıklamasında ABD ile görüşülen yeni F-16’lar ve yerli Koronavirüs aşısıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni F-16’lar almak suretiyle filomuzu genişletmek istiyoruz. 1 milyar 400 milyon dolar F-35’ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD’nin böyle bir teklifi söz konusu oldu” dedi.

Erdoğan “Biz ülkemizin savunma ihtiyaçları için gerekli adımları atalım dedik. Özellikle savaş uçağı filomuzu her zaman hazır hale getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Tayyip Erdoğan, insanlığın Covid-19 salgınıyla çok büyük bir imtihan verdiğine de işaret ederek Türkiye’nin bu süreçte elindeki mevcut imkanları kullanarak dünyanın neresinden destek talebi gelmişse oraya her türlü desteği verdiğini anımsattı.

“Az gelişmiş ülkeler salgına karşı ne yazık ki kaderine terk edildi. Türkiye olarak böyle bakamayız. Elimizden gelen her türlü desteği bugüne kadar nasıl verdiysek vermeye devam edeceğiz” diyen Erdoğan, en kısa zamanda yerli aşı Turkovac’ın çıkacağını, Turkovac’la da gönüllük sürecini aştıktan sonra ellerinden gelen desteği her yere vereceklerini vurguladı.