Türkiye’de de kullanılan Kovid-19 aşıları için korkutan araştırma: Yeni hastalıklar oluşt..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türkiye’de de kullanılan Kovid-19 aşıları iç… Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen mRNA bazlı Covid-19 aşılarının nörolojik, kalp ve kan ile ilgili bazı hastalıklarda risk artışına neden olabileceğine dair önemli bulgular içeren bir araştırmanın neticeleri gösterildi.

Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen mRNA bazlı Kovid-19 aşılarının nörolojik, kalp ve kan ile ilgili bazı hastalıklarda risk artışına neden olabileceğine dair önemli bulgular içeren bir araştırmanın sonuçları yayınlandı. Türkiye’de de kullanılan bu aşılarla ilgili en kapsamlı incelemelerden biri olan araştırmada, mRNA aşılarının nadir de olsa ciddi yan etkilere yol açabileceği belirtildi.

2019’un son haftalarında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre içinde küresel bir salgın halini alan corona virüsü salgını, dünya genelinde sağlık otoritelerini ve bilim insanlarını aşı geliştirmek için yoğun çaba harcamaya yönlendirdi. Bu çabaların bir ürünü olarak geliştirilen mRNA bazlı Kovid-19 aşıları, salgının kontrol altına alınmasında önemli bir role sahip olmuştur. Ancak, aşıların sağlık riskleri ve potansiyel yan etkileri konusunda da detaylı araştırmalar yürütülmektedir.

NÖROLOJİK, KALP VE KAN HASTALIKLARINI TETİKLİYOR

Bu bağlamda, mRNA aşılarının sağlık etkilerini araştıran en kapsamlı çalışmalardan biri olan ve Vaccine isimli tıp dergisinde yayımlanan araştırma sonuçları, dikkatleri üzerine çekti. Pfizer/BioNTech, Moderna ve AstraZeneca’nın geliştirdiği mRNA aşılarının sağlık risklerini inceleyen araştırmada, bazı nörolojik, kalp ve kan ile ilgili hastalıklarda riskin artabileceği belirtildi. Ancak, bu riskin çok nadir görüldüğü ve aşıların milyonlarca insanın hayatını kurtardığı vurgulandı.

 

“Türkiye’de de kullanılan Kovid-19 aşıları için korkutan araştırma: Yeni hastalıklar oluşturacak!” haberi, 20 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Türkiye’de de kullanılan Kovid-19 aşıları için korkutan araştırma: Yeni hastalıklar oluşturacak! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye’de de kullanılan Kovid-19 aşıları için korkutan araştırma: Yeni hastalıklar oluşturacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 20 Şubat 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Türkiye’de de kullanılan Kovid-19 aşıları için korkutan araştırma: Yeni hastalıklar oluşt..

Yorumlar kapalı.