‘Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün de yüzyılıdır’ – BRTK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun BRT’den yaptığı konuşma ve 21 pare top atışı ile başladı.

 

Büyükelçi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü gururla idrak ettiklerini ifade ederek, “100 yıldır coşkumuzu yürekten paylaşan, bayramımızı bizimle birlikte kutlayan Kıbrıs Türk halkına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

 

 

Büyükelçi Feyzioğlu Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları için yurt içinde ve yurt dışında tüm yıl boyu sürmesi planlanan pek çok kutlama planladıklarını, Ancak Ocak ayında alevlenen coşkunun, Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketiyle hazin bir burukluğa büründüğünü ifade etti.

 

 

Yaşanan felaketin acısının halen derin ve taze olduğunu dile getiren Büyükelçi, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlar ile KKTC vatandaşlarını ve şampiyon melekler takımının aziz hatıralarını bir kez daha yad ederek, onların hatıralarını onurlandırmak ve vatanı daha güzel yarınlara taşımak için tüm gayretiyle çalışmaya devam edeceklerine vurgu yaptı.

 

Dünyayı ve uluslararası politikayı iyi okuyan, halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan, Yüce Türk Milletine sonsuz güven duyan, bunu İstiklal Savaşımız ile kanıtlayan büyük dahi Atatürkün, 100 yıl önce, milli egemenliğe dayanan, evrensel değerleri kültürel zenginlikleriyle harmanlayan, itibarlı, demokratik ve güçlü bir Cumhuriyetle kendisine güvenen ve geleceğini inşa eden bir ülke yarattığını ifade eden Feyzioğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kuruluşun kadın erkek tüm kahramanları ile Cumhuriyet tarihi boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde kaybettiğimiz tüm şehitleri şükranla andı, ebediyete irtihal etmiş gazilere Allah’tan rahmet, hayattaki gazilere ise uzun ömürler diledi.

 

Büyükelçi Feyzioğlu, 100 yıl önce “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesi temelinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin , bölgesinde ve çevresinde barış, güvenlik ve istikrar kuşağı tesis etmek için mücadele ettiğini ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada demokrasi ve adaletin hakim kılınması için kararlılıkla, üstelik de çok zor bir coğrafyada, bir istikrar timsali olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Feyzioğlu, “Cumhuriyetimiz, kökü bin yıllara uzanan devlet aklıyla, dünyanın her köşesinde mazluma uzanan şefkatli eliyle, ikinci asrında, yani “Türkiye Yüzyılı”nda atalarımızı gururlandırmaya, gelecek nesillerimize daha adil bir dünya ve barış dolu bir gelecek hazırlamak için azami gücüyle gayret sarfetmeye devam edecektir.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu üzere “Türkiye Yüzyılı” olacağına ve bu gerçeğin tüm dünya tarafından tasdik ve takdir edileceğine yürekten inanıyoruz.

Bu amaç doğrultusunda çalışan ve “Türkiye Yüzyılı” vizyonu etrafında kenetlenenherkesi selamlıyor; 100 yıldır coşkumuzu yürekten paylaşan, bayramımızı bizimle birlikte kutlayan Kıbrıs Türk halkına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Türk milletinin tarihi boyunca boyunduruk altında yaşamayı kabul etmediğine de vurgu yapan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi, bu yüce milletin üyelerinin 1963-74 yılları arasında Ada’da yaşanan zulme karşı da direndiğini; birlik ve beraberlik içerisinde, uluslararası toplumun uyguladığı çifte standartlı yaklaşımlara rağmen bekasını koruduğunu ve varlığını pekiştirdiğini kaydetti.

Büyükelçi, “Kıbrıs bizim için bir “mesele” değil, “Milli Dava”dır”. Çünkü meseleler zamanla yorar, milli davalar ise davaya inananları her daim güçlü ve kararlı kılar. Bizler dinlenmemek üzere yola çıktık. Yorulmak nedir bilmeyiz. Bu çerçevede Ada’daki gerçekleri esas alan, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması; Kıbrıs Türk halkının müktesep hakkı olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüsünün tescili temel hedeflerimizden birini teşkil etmeye devam etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası çağrıları ve desteğiyle son dönemde gerekikili,gerek uluslararası teşkilatlarla ilişkiler bakımından büyük ivme kaydedilmiştir.“Türkiye Yüzyılı”nda şüphesiz bu konuda da nice haklı başarılara hep birlikte imza atacağız.Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda Kıbrıs Türkünün de yüzyılıdır.

İçinden geçmekte olduğumuz; dünyanın ardarda ortaya çıkan doğal ve doğal olmayan afetlerle sarsıldığı “dönüşüm çağı”nda birlik ve beraberliğimizin muhafazası her zamankinden önemlidir.Bu duygu ve düşüncelerle saygılarımı sunuyor; ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyorum! “Ne mutlu Türküm diyene!” dedi.

 

[ad_2]

‘Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün de yüzyılıdır’ – BRTK

Yorumlar kapalı.