Türkiye ve dünyanın birçok kentinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgal hareketi kınandı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

Türkiye ve dünyanın birçok kentinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgal hareketi kınandı

[ad_1]

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiyenin bir.çok kentinde protesto edildi.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜRDER) Ankara Şubesi mensupları, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanarak açtıkları pankartlarla saldırıyı kınadı.

İstanbul’da Fatih Beyazıt Meydanı’nda bir araya gelen Ukrayna vatandaşları ve Kırımlılardan oluşan grup, Ukrayna bayrakları ile Rusya ve saldırı karşıtı dövizler taşıyarak, sloganlar attı. Gruptakiler, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına son vermesini istedi.

Kadıköy’de de Devrimci Sosyalist İşçi Partisinden bir grup da Süreyya Operası’nın önünde toplandı.

“Putin’in Ukrayna savaşına hayır” yazılı pankart açan grup, sloganlar atarak Rusya’ya tepki gösterdi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de merkez tren istasyonu önünde toplanan göstericiler Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesini protesto etti.

Rusya’nın Atina Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca gösterici ise “Katil Putin”, “Ülkemi kurtarın katillerin elinden” ve “Hitler Putin” sloganları attı.

İngiltere’de yaşayan Ukraynalılar ve savaş karşıtları ise eylem için Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın önünde bir araya geldi. Ellerinde “Ukrayna’ya özgürlük”, “Putin’i durdurun, savaşı durdurun” ve “Rusya’yı Swift’ten çıkarın” yazılı pankart taşıyan grup buradan savaşın durdurulması ve Rusya’ya yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Arjantin’de de yüzlerce kişi, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüdü.

Başkent Buenos Aires’te Ukrayna kökenli vatandaşların organize ettiği ve yüzlerce kişinin katıldığı gösteride, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları Rusya’nın Buenos Aires Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Rusya Büyükelçiliğine kadar yürüyen göstericiler, Ukrayna Milli Marşını söyledi ve ellerinde Ukrayna bayrakları taşıdı.

AA/BRT



[ad_2]