Türkiye Milli Savunma Bakanlığı: Kıbrıs’ta egemen eşit bağımsız iki devletin tek çözüm olduğunu vurguluyoruz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı: Kıbrıs’ta egemen eşit bağımsız iki devletin tek çözüm olduğunu vurguluyoruz

[ad_1]

TC Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ege’de, Akdeniz’de, Türkiye ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini kararlılıkla korumaya devam ettiğini belirterek, “Kıbrıs’ta egemen, eşit, bağımsız iki devletin tek çözüm olduğunu vurguluyoruz” dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, yürütülen faaliyetlere ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusuna da değindi.

        Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ege’de, Akdeniz’de, Türkiye ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini kararlılıkla korumaya devam ettiğini belirten Aktürk, Türkiye’nin tüm sorunların uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun, barışçıl metotlarla, karşılıklı saygı ve diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğunu ve bunun için büyük çaba harcadığını kaydetti.

Albay Aktürk, “Temennimiz son aylarda ikili ilişkilerimizde yakaladığımız olumlu ivmenin önümüzdeki dönemde de devam etmesi, diyalog kanallarının açık tutulması, Türk ve Yunan halkının bölge zenginliklerinden de adil bir şekilde istifade ederek barış, refah ve güven içinde yaşaması, Ege Denizi’nin Türkiye ve Yunanistan arasında ‘dostluk denizi’ olmasıdır” dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Aktürk, Kıbrıs konusunda ise, Cumhurbaşkanı Tatar’ın masaya koyduğu iki devletli çözüm modeline işaret etti.

         Aktürk, “Kıbrıs’ta egemen, eşit, bağımsız iki devletin tek çözüm olduğunu vurguluyoruz”dedi.



[ad_2]