Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i kabul etti




Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye’yi ziyaret eden  Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul ederek , görüştü.

Görüşmede, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair konuların yanı sıra güncel jeopolitik gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşının yansımaları dahil bölgesel ve uluslararası meseleler ele alındı.

Yemekli toplantı basında kapalı gerçekleştirildi, görüşmenin detaylarına ilişkin  açıklama ise Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapıldı.

Görüşmede, iki ülke arasında iş birliğinin artmasının ve pozitif gündeme odaklanmanın karşılıklı ve bölgesel faydaları üzerinde duruldu.

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıklara rağmen, iletişim kanallarının açık tutulması ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmak hedefiyle Türkiye’nin attığı adımlara değinerek, Ege sorunları, azınlık, terörle mücadele, yasadışı göç gibi konularda da ilerleme sağlama ve ilişkileri daha ileri bir noktaya taşıma inancını koruduğunu ifade etti.

Sorunların samimi ve dürüst bir diyalog yoluyla çözülebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki komşu ülke olarak sadece kriz zamanlarında değil, her zaman konuşmaları gerektiğini dile getirdi.