Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu:KKTC ve ülke turizmine hep birlikte sahip çıkalım – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu:KKTC ve ülke turizmine hep birlikte sahip çıkalım




Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nün  Pandemi sürecinde tüm dünyada en çok etkilenen sektörün turizm sektörü olması nedeniyle buruk bir şekilde kutlandığını belirtti.

Turizmden umutlu olduklarını ifade eden Ataoğlu, ‘yaz sezonu turizmi’nin ardından  ‘kış turizmini’ devreye alarak durma noktasında olan turizm sektörünü hareketlendirmeye başladıklarını söyledi.

Eski günlerdeki gibi olmasa da ülke ekonomisine rahatlatma sağlamak adına verdikleri mücadele sonucu ülke otelcisi, rehberi, acentacısı, taşımacısı, restoranı, esnafı, eğitmeni, rahat bir nefes almaya başlamıştır diyen Ataoğlu, pandemi ile artık dünya turizminde yeni bir döneme girildiğini bu yeni dönemde iş birliği, veri ve deneyim paylaşımı ve kriz yönetiminin artık daha çok önemli olmaya başladığını belirtti.

Turizmde sorunları çözmek için paydaşlarla değerlendirmeler yaptıklarını belirten Ataoğlu, turizmin sürdürülebilir ve sorumlu bir şekilde gelişimini önemsediklerini ifade etti.

Ataoğlu tarihi değerleri ve coğrafi güzellikleriyle cennetten bir ada olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve turizmine hep birlikte sahip çıkmak gerektiğini de vurguladı.