Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu Lefkoşa Surlariçi esnafıyla bir araya geldi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu Lefkoşa Surlariçi esnafıyla bir araya geldi




Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefkoşa Surlariçi esnafını ziyaret ederek, 21 Eylül itibariyle başlayacak olan kış turizmi programı ile ilgili bilgi verdi.

Ülkenin açık olan bütün tarihi ve kültürel yerlerinin programa dahil edildiğini belirten Bakan Ataoğlu, kış turizminin bölgelere ve esnafa katkısının büyük olduğunun altını çizdi.

Pandemi nedeniyle turizm hareketliliğinin dünyada ve ülkemizde durma noktasına geldiğini hatırlatan Bakan Ataoğlu, “21 Eylül itibariyle başlayacak olan kış turizmi programlarımız ile birlikte büyük bir hareketlilik yaşanmaya başlayacak. Pandeminin yarattığı ekonomik daralma yanında, sosyal ve kültürel anlamda da bir uyanışın, turizmde yeni normalin başlangıcı olacak” dedi.

21 Eylül’de başlayacak kış turizmi programının esnaf için bir uyanış niteliği taşıdığını belirten Bakan Ataoğlu, bu anlamda çarşı esnafına da büyük görevler düştüğünü, gelecek olan turistlerin, ülkeden memnun ayrılmaları için gerek Covid-19 tedbirleri gerekse de misafirperverliğe dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.