Turizm Emekçileri  Platformu, bugün Girne’de eylem gerçekleştirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Turizm Emekçileri  Platformu, bugün Girne’de eylem gerçekleştirdi

[ad_1]

Turizm sektöründe çalışanların oluşturduğu Turizm Emekçileri  Platformu, bugün Girne’de eylem gerçekleştirdi.

Turizmin farklı alanlarında çalışan bini aşkın emekçi, Girne Baldöken Otoparkı’nda toplandı.

Katılımcılar,  Ziya Rızkı  Caddesi ve 20 Temmuz Kordonboyu Caddesi boyunca yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe,otel, casino çalışanı , taksicilerden oluşan bini aşkın  turizm emekçisi, aileleri ve çocuklarıyla birlikte   katıldı. Turizm emekçilerinin eylemlerine  Girne esnafı da destek verdi.

Yürüyüş,  Kordonboyu Atatürk Anıtı önünde,tamamlandı. 

Katılımcılar, dün, Bitlis–Tatvan’da meydana gelen helikopter kazasında şehit düşenler için, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal marşını okudu ve Atatürk Anıtına çelenk  bıraktı.

Turizm Platformu Emekçileri Sözcüsü  Fuat Neşe, turizm emekçileri adına hazırlanan açıklamayı okudu.

Ülke ekonomisinin lokomotifi olan turizm sektörünün , 15 bin  kişilik iş gücüyle, 45 bin kişilik aile sorumluluğu taşıdığına vurgu yapan  Neşe, 1 yıllık pandemi  sürecinde sektör emekçilerinin açlığa mahkum edildiğini savundu.

Hükümetin bu süreçte bilime  ayak uyduramadığını ve ekonomik çarkları döndüremediğini savunan Neşe, bilim insanlarıyla  görüşerek  sundukları önerilerin hasır altı  edildiğini, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek  turizm sektörününhedef olarak  gösterildiğini kaydetti.

4 Aralık 2020’den bu yana ülkeye turist taşıyan uçak gelmemesine rağmen, turizm sektörünün  bulaşın kaynağı olarak gösterildiğini dile getiren Neşe, taleplerinin çok net olduğunu , bunun da  turizm sektörünün , sağlık önlemleri , bilim ve akıl çerçevesinde açılması olduğunu vurguladı.

Güney Kıbrıs’ın turizm konusunda bir açılış süreci planlamasına başladığına dikkat çeken Neşe, hükümetten taleplerini, Anavatan Türkiye’den  istişareyle ,  aşılanmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının  ülkeyi ziyaret etmesine olanak yaratılması, İngiltere’de çift aşı  olan binlerce vatandaşın  ülkelerinde  tatil yapmalarının önünün açılması, çift PCR ile, konaklama tesislerinden  çıkılmaması tahahhütüyle, çift 3 günlük charter uçuşlarla  turist getirilmesi, turizm çalışanlarının  bir an önce aşılama programına dahil  edilerek , ekonomik çarkların dönmesi önündeki engellerin kaldırılması  olarak sıraladı.

Neşe, taleplerine duyarsız kalınması halinde,  başkent Lefkoşa’da daha büyük eylemler  gerçekleştireceklerini  kaydetti.



[ad_2]