TSK, Irak’ın kuzeyinde geniş çaplı yeni bir harekat başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türk silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yeni bir harekat başlattı…

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonukapsamında, terör hedefleri karadan ve havadan vurulurken çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Operasyonu” Komuta Merkezi’ne bağlanan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve tehditleri bertaraf etmektir.” dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri, dün gece Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin, Basyan ve Kandil bölgesine yönelik geniş çaplı yeni bir harekat başlattı.

TRT’nin haberine göre terör hedefleri karadan ve havadan vuruluyor.

Önceden tespit edilen terör yuvalarındaki hedefler Malatya ve Diyarbakır’dan kalkan F-16’larla vuruldu.

Atak helikopterleri ve SİHA’lar da teröristlerin bulunduğu bölgeleri ateş altına aldı. Harekatın yoğunlaştığı yer ise Metina bölgesi oldu.

Hedeflerin vurulmasının ardından da bölgeye havadan indirme yapıldı.

Özel Kuvvetler ve 4 komando taburundan askerlerin indirildiği bölgede sıcak çatışmalar olduğu belirtildi.

Harekatta çok sayıda terörist etkisiz hale getirirken, sınır bölgesine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sevkiyatı da devam ediyor.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu” Komuta Merkezi’ne bağlandı.

Erdoğan”Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve tehditleri bertaraf etmektir.”

Ne Türkiye’nin, ne Irak’ın, ne de Suriye’nin geleceğinde bölücü terör örgütüne ve teröre asla yer olmadığını belirten Erdoğan “Bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” Dedi.

TRT/BRT

[ad_2]

TSK, Irak’ın kuzeyinde geniş çaplı yeni bir harekat başlattı