Töre:KKTC vardır. Anavatan Türkiye de yanı başımızda bizimledir. Atatürk’ün öğrettiği bağımsızlık, istiklal ve vatan sevgisinden asla vazgeçmeyeceğiz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Töre:KKTC vardır. Anavatan Türkiye de yanı başımızda bizimledir. Atatürk’ün öğrettiği bağımsızlık, istiklal ve vatan sevgisinden asla vazgeçmeyeceğiz

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Doğu Akdeniz Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı, Bahar Dönemi Mezuniyet törenine katıldı.

Töre, burada yaptığı konuşmada mezuniyetlerin insanlığa hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilerin her gittikleri yerde insanlığa hizmet etmelerini diledi.

Mağusa kentine neden Gazi unvanı verildiğinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydeden Töre, burada büyük bir ulusal mücadele verildiğini, Canbulat Paşa ve Osmanlı döneminden 1963’e, 1974’e kadar şehitler olduğunu söyledi.

Töre, işte bu şehitlerin sayesinde Mağusa’nın bir Türk şehri olarak kaldığını dile getirdi.

Depremde şampiyon melekler ve diğer hayatını kaybedenlerin anılarını yaşatmanın görevleri olduğunu ifade eden Töre, deprem şehitlerini saygı ve rahmet ile andı.

Doğu Akdeniz’de emperyalist oyunlar oynandığına işaret eden Başkan Töre, okyanus ötesinden bile ülkelerin gelip hak iddia etme cüreti gösterdiğini belirtti.

Türk milletinin bu bölgedeki en büyük millet oluşu ve Türkiye’nin en büyük sınırı olması nedeniyle bölgede Kıbrıs Türklerinin varlığının görmezden gelinemeyeceğini vurguladı.

Töre “KKTC vardır. Anavatan Türkiye de yanı başımızda bizimledir. Atatürk’ün öğrettiği bağımsızlık, istiklal ve vatan sevgisinden asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Öğrencilere, gidecekleri ülkelerde de daima bağımsızlıktan yana olmalarını dileyen Töre şunları kaydetti:

“Emperyalizm ve sömürgeciliğe karşı mücadele edin. Daima Atatürk gibi bir dünya liderini kendinize ışık tutun. Onun izinden ayrılmayın. Kıbrıs’ta ta Dr. Küçük ve Denktaş’ı, bu topraklar için mücadele verenleri unutmayın”

Başkan Töre, mezuniyet töreninde bölüm birincilerine plaketler verdi.