Töre:Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaslı aileleri ve halkımıza başsağlığı diliyorum – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Töre:Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaslı aileleri ve halkımıza başsağlığı diliyorum

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Girne-Değirmenlik anayolunda bu sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazası sonrası açıklama yaptı.

Töre, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ülkemiz bu sabah kara bir güne matem içerisinde uyanmıştır. Girne – Değirmenlik anayolunda meydana gelen trafik kazasında 4 kişinin yaşamını yitirmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Son zamanlarda ülkede trafik kazalarının sayısının artması ve ölümlü kazaların yaşanması herkesi düşündürmesi ile birlikte, üzerinde çalışması gereken bir konu olarak karşımızda durmaktadır. Alkol ve hatta uyuşturucu etkisiyle araç kullanımında yaşanan artış, hepimizin gözlemidir. Bu konuda hali hazırda devam eden denetimlerin arttırılması elzem bir durumdur. Ayrıca fiziki yapısı bozuk ve kazaya sebebiyet verebilecek yolların öncelikle tespiti yapılarak kaza riskini en aza indirmek yapmamız gereken çalışmaların başında yer almalıdır. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaslı aileleri ve halkımıza başsağlığı diliyorum.”