Töre, KTTO Kadın Girişimciler Konseyi Çalıştayı’na katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Kadın Girişimciler Konseyi tarafından düzenlenen “Girişimcilik ve İstihdamda Kadın; Tespitle ve Algılar. Anket, Rapor ve Lansmanı” Çalıştayının açılışına katıldı.

Başkan Töre, burada yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk halkının mücadelesinde kadının büyük bir rolü olduğuna dikkat çekerek, verilen ulusal mücadele ile bugünlere gelindiğini söyledi.

Kadınların, annelerin bu mücadeleyi sürdürürken acılar çekmelerine rağmen dik durduklarını kaydeden Töre, gerek Anadolu’da gerek ise Kıbrıs adasında bir çok simge kadının birer destan yazdığını belirtti.

Töre, iş hayatında da kadınların girişimciliği ve rolünün çok önemli olduğuna değinerek Kıbrıs Türk kadını fırsat verildiğinde neleri başardığının çok rahat görüldüğünü söyledi.

Fırsatların bazen eşit olmayabileceğine dikkati çeken Töre, bu anlamda kadınlara her zaman fırsat verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu konuda hükümetin ve muhalefetin el ele vererek yasalarda ve işleyişte eksiklikler varsa bunların giderilmesi noktasında üzerine düşen görevi yapması gerektiğine işaret eden Töre, kadınların her konuda başarılı olacağına inanç belirtti.

Töre, KTTO Kadın Girişimciler Konseyi Çalıştayı’na katıldı