Töre: Genel Başkanlık seçimi tamamlanamamıştır. Genel Başkan seçilememiştir – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Töre: Genel Başkanlık seçimi tamamlanamamıştır. Genel Başkan seçilememiştir




Ulusal Birlik Partisi Kurultayı’nda oluşturulan Divan bugün toplandı.

11’nci Olağanüstü Kurultay’da ikinci tura kalan iki parti başkan adayının seçimden çekilmesinin ardından toplanan divanda, bundan sonraki süreç değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda 11’inci Olağan Kurultay’ ın kapatılmasına karar verildi. Bundan sonraki süreç UBP Parti Meclisi’nde değerlendirilecek.

Öte yandan, Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu ile Parti Meclisi yarın hükümet konusunu görüşmek üzere toplanacak.

Ulusal Birlik Partisi, 11’nci Olağanüstü Kurultay’ının divanı, parti başkan adaylarının seçimden çekilmesinin ardından bundan sonraki süreci değerlendirmek üzere toplandı.

UBP Kurultayı’nda Divan Başkanlığı görevi yapan Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, değerlendirme sonrası yaptığı açıklamada, 31 Ekim’de gerçekleştirilen Kurultay’da salt çoğunluk alınamadığı için ikinci tur seçimin en çok oyu alan iki aday arasında 7 Kasım’da tekrarlanacağını, ancak 5 Kasım’da iki adayın eş zamanlı olarak adaylıktan çekildiğini anımsattı.

Divanın bunun üzerine toplantı yaparak durumu değerlendirdiğini belirten Töre, “en çok oy alan iki adayın tüzük gereği ikinci tura katılması gerekirken, adaylıktan feragat ettiklerini yazılı olarak beyan etmeleri üzerine ikinci tur seçim yapılamıyor” dedi.

Töre, “Divan görevini yapmış ve genel başkanlık için yapılan bu kurultayda sonuç elde edilememiştir. Bu durumda parti genel merkezi, genel yönetim kurulu, parti meclisi yeni bir değerlendirme yapacaktır. Tüzükte yer alan maddeleri parti meclisimiz, parti genel yönetim kurulu üyemiz ve partimizin diğer hukukçuları yorumlayacak.  Ama biz başkanlık divanı olarak görevimizin sona erdiğini ifade etmek istiyoruz. Genel başkanlık seçimi tamamlanamamıştır. Genel Başkan seçilememiştir”dedi.

Divanın aldığı kararın metnini ise Divan Başkan Yardımcısı Yasemin Öztürk okudu.

Kurultay sürecinin aktarıldığı metinde, 31 Ekim’de yapılan kurultayda 6 bin 801 parti üyesinin oy kullandığı belirtildi.

Kurultay’da en çok oyu alan Faiz Sucuoğlu ile Hasan Taçoy’un adaylıktan çekilmesiyle alınan ikinci tur kararın uygulanamaz hale geldiği ifade edilen metinde, “UBP 11. Olağanüstü Kurultayı’nın Parti Genel Başkanı seçim gündeminin gerçekleştirilmesine olanak kalmadığından kapatılmasına oy birliği ile karar verilir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu ile Parti Meclisi yarın hükümet konusunu görüşmek üzere toplanacak.

Merkez Yönetim Kurulu toplantısı saat 14.00’te Parti Meclisi toplantısı ise saat 15.00’te başlayacak.

Her iki yetkili organın toplantısı UBP’nin Atatürk Meydanı’ndaki binasında gerçekleştirilecek.

(BRT)