TOHM’a giden Emre gururlandırdı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

TOHM’a giden Emre gururlandırdı




(BRTSPOR)Ülkenin yüzme dalındaki genç yeteneklerinden Emre Ersoy, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘olimpik sporcu yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri TOHM projesine KKTC’den dahil olan bir diğer isim oldu.

Ersoy, hedefleri için Türkiye’de 22 il arasında yer alan Bursa’daki merkezde eğitmenler yönetiminde sürdürülen çalışmalarla ilk adımlarını atmaya başladı.

Bursa’daki TOHM merkezine hafta başında dahil olan, dereceler ve KKTC rekorlarına sahip 17 yaşındaki genç bu başarıları serbest ve sırtüstü stilde elde etmiş durumda.

Bursa’da sabah erken saaatlerde başlayan antrenman programını gün içerisinde fitnes ve akşam antrenmanı olarak devam ettiren sporcu 1 baş antrenör ve ona asistanlık eden iki ayrı antrenörle çalışıyor.

BRTSPOR’un sorularını yanıtlayan başarılı yüzücü, Projeye baraj dereceyi geçerek aynı zamanda bugüne kadar elde ettiği derece ve rekorlarla dahil olduğuna işaret etti.

Emre, “Buraya geldiğim için çok mutluyum. PROJE için gerekli baraj derecesine, ailemin, özellikle babamın ve Mehmet Gürcenk hocamın destekleriyle ulaştım. Destek olan herkese teşekkür ederim.

Buradaki merkez hayallerimin daha ilk adımı gibi bir şey. Buradan yavaş yavaş Türkiye Milli Takımı’na dahil olup milli takımla birlikte Avrupa’daki yarışmalara  sonrasında da Olimpiyat hedefime ulaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sporcu şimdiki planlara göre bir yıl süreyle eğitim ve spor hayatını Bursa’da sürdürecek.

KKTC Yüzme Federasyonu’na bağlı milli yüzücülerden Doğukan Ulaç ve Özgül Çetin de Emre Ersoy’la birlikte Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi barajını geçen sporcular olmuştu.

Türkiye’nin 22 ilinde 22 spor branşını kapsayan ve ‘Geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştiren” merkezler olan TOHM projesi merkezlerinde psikolog, diyetisyen, fizyoterapist, masör, aynı zamanda yemekhaneler yanı sıra ilgili dalların spor tesisleri deyer alıyor.

17-21 yaş arasındaki yetenekli ve başarılı sporcuların yatılı veya gündüzlü olarak eğitim ve sağlık ihtiyaçları karşılanacak şekilde düzenlenen TOHM merkezlerinde eğitim alan sporcuların performanslarında artış gözlemlendiğine vurgu yapılıyor.