Tek Nefeste Burnu Vakum Gibi Açıyor! Ilık Suya Bir Kaşık ekleyin…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Tek Nefeste Burnu Vakum Gibi Açıyor! Ilık Su… Kış aylarının gelmesiyle grip ve soğuk algınlığı yaygınlaşıyor. Bu hastalıkların ardından burun tıkanıklığı gibi problemler de ortaya çıkabiliyor. Yaşam kalitesini düşüren ve rahat nefes almayı engelleyen bu sorundan doğal yöntemlerle kurtulmak mümkündür. İşte burun tıkanıklığına karşı yöntemler…

 

Kış aylarının gelmesiyle enfeksiyonel hastalıkların yayılma olasılığı artar. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların ardından burun tıkanıklığı sorunu ortaya çıkabilir. Yaşam kalitesini düşüren ve rahat nefes almamıza engel olan bu tıkanıklıktan kurtulmak için çeşitli ilaçlara başvurmak gerekmez. Doğal yöntemlerle de bu sorundan kurtulmak mümkündür. İşte detaylar…

Uzmanlar, burun tıkanıklığı sorununu evde uygulanabilir bazı doğal yöntemlerle tamamen çözebileceğinizi belirtiyor. Bu doğal çözümler sayesinde evde bulunan malzemeleri kullanarak hızlı bir şekilde rahat bir nefes almak mümkün olabilir.

burnf.jpg

TUZLU SU

Burun tıkanıklığını hafifletmek için en önemli yöntemlerden biri, mukus tabakasını seyreltmek amacıyla kullanılan tuzlu sudur. Bu yöntem, burun tıkanıklığını gidermenin etkili bir yoludur ve herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Bir bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin, karıştırın ve ardından burun içine çekin. Bu karışımı aynı zamanda boğaz ağrısı ve ağızdaki aft gibi şikayetler için gargara yapmak amacıyla da kullanabilirsiniz.

sprey.jpg

SOĞAN

Kuvvetli ve keskin kokusuyla bilinen soğanı koklamak, burundaki tıkanıklığın hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olabilir. Soğan, içinde bulunan kükürt bileşenleri sayesinde solunumu hızla rahatlatabilir. Nefesinizi açmak için soğanı 5-10 dakika boyunca koklamak yeterli olacaktır.

buhar.jpg

OKALİPTÜS YAĞI

Bazı uçucu yağlar, solunumu rahatlatma konusunda oldukça etkilidir. Nane ve lavanta gibi antienflamatuar etkisi olan uçucu yağlar, burun tıkanıklıklarını hızlı bir şekilde açmaya yardımcı olabilir. Bir kase içerisine sıcak su koyun, üzerine bir damla okaliptüs yağı damlatın, ardından başınızı kaseye eğilerek buharı soluyun. Bu yöntemle burun tıkanıklığı sorununu çözebilirsiniz.

zencefil.jpg

ZENCEFİL

Gribal hastalıklara karşı uzmanlar tarafından sıkça önerilen zencefil, çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelebilen bir çözüm sunmaktadır. Zencefil, burun tıkanıklığı için de oldukça etkili bir çözüm sunar. Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı zencefil ekleyerek tüketebilirsiniz. Mukusu seyrelten ve antienflamatuar etkisi olan zencefil çayını içerek hem burundaki tıkanıklıklardan hem de geniz akıntısından kurtulabilirsiniz.

Tek Nefeste Burnu Vakum Gibi Açıyor! Ilık Suya Bir Kaşık ekleyin…

Yorumlar kapalı.