TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev: Kıbrıs Türkleri Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Semerkant’ta 11 Kasım’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi sırasında Devlet Başkanları Konseyi tarafından Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri olarak atanan Kubanıçbek Ömüraliyev, Anadolu Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

Kubanıçbek Ömüraliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye kabul edilmesinin Türk devletlerini daha da yakınlaştırmak için önemli bir adım olduğunu belirtti.

“Semerkant’taki zirvede bu, tüm dünya için çok önemli bir mesaj oldu” diyen Ömüraliyev, bunların her birinin önemli kararlar olduğuna dikkati çekerek, gelecek dönemde Sekreterya olarak bu kararların uygulamaya geçiş süreçlerini takip edeceklerini söyledi.

Kubanıçbek Ömüraliyev, “Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz bu zirvede Türk Devletleri Teşkilatının gözlemci üyesi oldu. İnşallah Türk dünyasındaki tüm kardeşlerimiz, birlikte dünyadaki çok büyük, güçlü memleketlerden olacaklar” değerlendirmesinde bulundu.

Kıbrıs Türkleri’nin Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulan Büyükelçi Ömüraliyev, “Diğer tam ve gözlemci ülkelerimizle olduğu gibi, KKTC ile de gerek bölgemiz gerekse küresel düzeyde barış, istikrar ve kalkınma için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

[ad_2]

TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev: Kıbrıs Türkleri Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır