TDP Lefkoşa ilçesinden Kişmir’e destek ziyareti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

TDP Lefkoşa ilçesinden Kişmir’e destek ziyareti



[ad_1]

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçe Başkanı Evrim Hınçal ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet geçtiğimiz gün Türkiye’ye giriş yasağı uygulanan Basın Emekçileri Sendikası (Basın Sen) Başkanı Ali Kişmir’e destek ziyaretinde bulundu.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Basın Sen Lokalinde gerçekleştirilen görüşmede TDP heyeti Kişmir’e “Daha çok yazması ve konuşması” dilekleriyle bir de kalem hediye etti.

HINÇAL: “KİŞMİR’E YAPILANLAR ANTİDEMOKRATİK ZİHNİYETİN ÜRÜNÜDÜR”TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Evrim Hınçal görüşmede yaptığı konuşmada, Ali Kişmir’in güvenlik gerekçesiyle Türkiye’ye alınmamasına yönelik eleştirilerde bulundu.“Özellikle 2020’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde ve öncesinde baskıcı ve ifade özgürlüğüne tahammül edilemeyen süreç yaşandığın” savunan Hınçal, “Kıbrıslı Türklere yönelik uygulanan bu ayrılıkçı tutum kabul edilemez” dedi.UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin bu uygulama karşısında aylarca sessiz kaldığını da savunan Hınçal, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı’nı eleştirdi.

Hınçal, “Düşünce ve fikirlerimiz farklılık gösterebilir ancak bu gibi uygulamalara karşı birlikte ses yükseltilmesi ve örgütlü şekilde mücadele edilmesi gerektiğine inanmaktayız. TDP olarak Kıbrıs Türk toplumunun iradesini daha güçlü şekilde temsil etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

KİŞMİR: “NET VE AÇIK DESTEK GÖRMEK DAHA GÜÇLÜ HİSSETTİRİYOR”Basın Sen Başkanı Ali Kişmir de konuşmasında ziyaretten ve verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Kişmir, “Net ve açık destek görmek insanı daha güçlü hissettiriyor. Bizler korkmadan yazmaya ve konuşmaya devam edeceğiz. Bu anlamda sizlerin yanımızda olduğunu bilmek de ifade özgürlüğü açısından çok kıymetli” dedi.

[ad_2]