TDP Genel Başkanı Özyiğit: KIB-TEK’e yatırım şart – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

TDP Genel Başkanı Özyiğit: KIB-TEK’e yatırım şart




Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yaptığı yazılı açıklamada KIB-TEK özelinde yaşanan gelişmeler ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın icraatlarını değerlendirdi.

Bakan Arıklı’nın, KIB TEK’e yatırım yapmayarak kurumu özele muhtaç hale getirmek istediğini iddia eden Özyiğit, izlenen politika ile kurumun tamamen özele bağımlı hale geleceğini kaydetti ve Bakan Arıklı’nın, doğal gaz yatırımını daha yüksek maliyete özele yaptırma niyetinde olduğunu savundu.

Özyiğit, “Sn. Bakan üretimi Türkiye’deki firmalara devretmek istiyor. Bütün senaryo bunun üzerine kurgulanmıştır” diyerek, kurumda yolsuzluk varsa yapılması gerekenin belli olduğunu, bu adımlar atılmadığı sürece de söylemlerin hep havada kalacağını belirtti.

Elektriğe zam konusunun halka sürekli bir tehdit olarak sunulduğunu da ifade eden Cemal Özyiğit, toplumun artık plansız, projesiz yaşamaya ve çevre kirliği yaratan pahalı enerji üretim yöntemlerine tahammülü kalmadığını ifade etti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede tüm enerji talebini karşılayan, üretim maliyetlerini düşüren ve çevre dostu üretim yapabilen özerk yapıya sahip bir KIB-TEK olması gerektiğini, bunun için de Kıb-Tek’e yatırımın şart olduğunu vurguladı.