TC MSB: Yunanistan Ege’de ve Doğu Akdeniz’de ihlal ve tacizlerine devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, gündemdeki önemli konulara ilişkin basın bilgilendirme videosu hazırladı.

Videoda, Yunanistan’ın ekim ayında çok sayıda hava sahası ve karasuyu ihlalleri yaptığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege’de, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam ettiği belirtilen bilgilendirme videosunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Her zaman komşularının sınırlarına ve haklarına saygılı olduğu ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin barış, dostluk, iyi komşuluk ilişkileri ve iş birliğinden yana olduğu da ifade edilerek. Yunanistan’ın gerginliği artırıcı faaliyetlere devam ettiği kaydedildi.

“Yunanistan tarafından, Ekim ayı içinde 42 hava sahası ihlali, 7 karasuyu ihlali, 15 hava aracı tacizi yapılmış ve uluslararası anlaşmalara aykırı olarak ‘Gayri Askeri Statüdeki Adalara’ 192 askeri gemi ziyareti yapılmıştır. Kuzey Ege’de uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Gayri Askeri Statüdeki Semadirek Adası’nı kapsayan eğitim sahasını ilan etmesi, üstelik saha sınırında kara sularını ihlal etmesi Yunanistan’ın gerginliği tırmandırmak için her türlü provokatif girişimde bulunduğunun açık göstergesidir” denildi.

Yunanistan gerginliği artırıyor

 

TSK ,  Türkiye ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumaya devam edecek

 

EB/..

[ad_2]

TC MSB: Yunanistan Ege’de ve Doğu Akdeniz’de ihlal ve tacizlerine devam ediyor