TC MSB: BM Barış Gücü tarafından yapılan müdahaleyi şiddetle kınıyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Ege ve Akdeniz’de Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini tavizsiz şekilde korumaya devam ettiğine vurgu yaptı.

Türkiye’nin, tüm sorunların uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun, barışçıl metotlarla, karşılıklı saygı ve diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğunu ve bunun için büyük çaba harcadığını belirten Aktürk, şunları kaydetti:

“18 Ağustos’ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenlik alanında bulunan Pile-Yiğitler yol inşasına Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından yapılan, Barış Gücü’nün tarafsızlığıyla çelişen, çözümsüzlüğü körükleyen kabul edilemez müdahaleyi ve tek taraflı tutumu şiddetle kınıyor, garantör devlet olarak uluslararası anlaşmalar ve uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklar çerçevesinde geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.”

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı kaynakları bir soru üzerine, KKTC’nin Pile-Yiğitler yol çalışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KKTC vatandaşlarının, Türkler ve Rumların birlikte yaşadığı Pile Köyü’ne gitmek için İngiliz üssünden geçmek zorunda kaldığını, bunun da sıkıntılara neden olduğunu belirten kaynaklar, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin 2004’te aynı bölgede yaptığı yol çalışmasına BM’nin itirazının olmadığına ancak 2001’den bu yana yapılmak istenen Pile-Yiğitler Yolu’na müdahale ettiklerine dikkati çekti.

Bakanlık kaynakları, “BM Barış Gücü’nün Rumların yaptığı yola hiçbir şey dememesine rağmen Pile-Yiğitler yoluna müdahale etmesi BM’nin tarafsızlık ilkesine aykırı bir durumdur. Bunu şiddetle kınıyoruz. Yolun yapımına ilişkin inşaatın devam edip etmeyeceğinin kararını da KKTC verecek” ifadelerini kullandı.

[ad_2]

TC MSB: BM Barış Gücü tarafından yapılan müdahaleyi şiddetle kınıyoruz

Yorumlar kapalı.