TC İletişim Başkanlığı Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya’ya basın turu düzenliyor – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ulusal ve uluslararası 34 basın mensubuna yönelik Kahramanmaraş’taki deprem bölgesine gezi düzenledi..

Heyet, Adıyaman ve Malatya’ya da gidecek…

KKTC, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan de gazetecilerin aralarında bulunduğu 34 basın mensubuna, Onikişubat Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda depremin ardından kentte yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Vali Mükerrem Ünlüer, bir yıl önce kentin ve bölgenin büyük bir afet yaşadığını hatırlatarak, depremler nedeniyle şehirde mevcut yapı stokunun yüzde 25’nin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen depremlerde kentin her tarafının hasar gördüğünü ifade eden Ünlüer, depremler nedeniyle 12 bin 700 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Deprem yönetmeliğine ilişkin konuşan Vali Ünlüer, son dönemde yapılan yeni konutların mevcut deprem yönetmeliğine göre inşa edildiğini ifade etti.

Program, Vali Ünlüer’in gazetecilerin sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

Basın mensupları daha sonra Dulkadiroğlu ilçesi Ferhuş Mahallesi’nde yapımı tamamlanan TOKİ evlerini gezdi.

Koç Umutkent Konteyner Kenti’ni ziyaret eden gazeteciler, burada depremzedelere sunulan hizmetleri gezdi, vatandaşlarla röportaj yaptı.

[ad_2]

TC İletişim Başkanlığı Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya’ya basın turu düzenliyor – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.