TC Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Özel Harekat Müdürlüğü’ne araç, gereç ve malzeme hibe etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

TC Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Özel Harekat Müdürlüğü’ne araç, gereç ve malzeme hibe etti



Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Genel Müdürlüğü’ne araç, gereç ve malzeme hibe edildi.

Polis Genel Müdürlüğü’nü günün koşullarına uygun, daha modern hale getirmek amacıyla hazırlanan Türkiye ve KKTC işbirliği eylem planı çerçevesinde hibe edilen araç, gereç ve malzemelerin teslimi, Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve Polis Genel Müdür vekili Kasım Kuni de katıldı…

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanı Selami Türker, KKTC ile tüm alanlarda kapsamlı işbirliği yapıldığını söyledi…

Türker, “Özel Harekat Başkanlığı olarak 2001 yılından günümüze kadar kardeş KKTC Özel Harekat personeli ile eğitim işbirliği kapsamında temel özel harekat kursu başta olmak üzere 15 farklı alanda eğitim çalışması yapmış bulunmaktayız. Geçmişte olduğu gibi bugün de işbirliği ve uyum içinde birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu vurguluyorum” dedi.

Polis Genel Müdür Vekili Kasım Kuni de öncelikli görevleri arasında polisi araç, gereç ve teknik donanımla çağın gereklerine uygun olarak donatmak ve dünyadaki polis teşkilatları ile yarışır hale getirmenin de bulunduğunu söyledi.

Kuni, “Polis Teşkilatı olarak bizler, bu konuda çok şanslıyız. Anavatanımız, Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kurumları ile her koşulda yanımızda olmaya devam ederek, halkımızın huzur ve güvenliğinin en iyi şekilde sağlanması ve Polis Teşkilatının güçlenmesi için her türlü katkıyı bizden esirgememektedir” dedi.

Polis Genel Müdür Vekili Kuni, polis teşkilatının sağlam bir teknik donanıma sahip olmasının, polisi suçla mücadelede hep bir adım önde tuttuğunu söyledi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da güçlü bir polis teşkilatının, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, “Güçlü bir polis teşkilatı rahatsız olunacak, eleştirilecek bir durum değil, tam aksine insanların huzur ve güvenlik içerisinde yaşamlarını sağlamaları için zorunlu bir teşkilattır. Türkiye olarak KKTC ile her alanda kusursuz bir işbirliği içinde olduğumuz gibi, polis teşkilatının da burada güçlenmesi için üstümüze düşeni yapacağız” dedi…

Konuşmaların ardından, devir teslim protokolü Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanı Selami Türker ile Polis Genel Müdür Vekili Kasım Kuni arasında imzalandı.

Tören hibe edilen malzemelerin tanıtımı ile son buldu.

BRT