TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız oturumda Kıbrıs meselesine de değindi – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

[ad_1]

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 55. Oturumu’na katılmak üzere Cenevre’de bulunan Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Yıldız, 26 Şubat’ta Hollanda’nın idari başkenti Lahey’de bulunan Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarının ele alındığı duruşmalarda, Türkiye adına sözlü sunuş yaptığını aktardı.

BM Genel Kurulu’nun 2022’de Uluslararası Adalet Divanı’ndan İsrail’in işgali ve işgalin hukuk sonuçları hakkında istişari görüş istediğini hatırlatan Yıldız, “Yazılı sunuşumuza ilaveten, son Gazze’deki gelişmeleri de ele alan, işgalin yasadışılığı, işgal uygulamalarının artık giderek işgal boyutunu da aştığı, kötü niyetli olarak işgalin uzatıldığı ve bu işgalin katlanılamaz hale geldiği, bunun son bulması gerektiği ve Kudüs ile kutsal yerlerin tarihi statüsüne saygı gösterilmesi gerektiği ve hepsinden de öte bir an önce bir ateşkes yapılarak, yeniden iki devlet temelinde müzakerelere başlanması gerektiği yolunda özetlediğim bir sunuş yaptık.” diye konuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gidemediği için İnsan Hakları Konseyi’nde Türkiye’yi temsil ettiğini belirten Yıldız, yaptığı konuşmada Gazze ve Filistin’deki durumun yanı sıra Kıbrıs meselesi, Keşmir sorunu ve diğer insan haklarıyla ilgili konulara da değindiğini anlattı.



[ad_2]

TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız oturumda Kıbrıs meselesine de değindi – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.