TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Oktay, bir aşının daha faz-1 aşamasına başlayacağının müjdesini verdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Sağlık

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Oktay, bir aşının daha faz-1 aşamasına başlayacağının müjdesini verdi




TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, aşı çalışmalarında gelinen noktaya ilişkin, bir aşının daha klinik öncesi aşamayı tamamlayarak çarşamba günü Faz1 aşamasına başlayacağının müjdesini verdi.

Oktay, hali hazırda 18 aşı çalışmasının olduğunu ve bu aşılardan 7’sinin ümit verici olduğunu kaydetti. 7 aşı içinde 4’ünün klinik uygulama aşamasında olduğunu belirten Oktay, Kayseri Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli tarafından geliştirilen aşının son klinik aşama olan Faz III aşamasına çok yakında geçeceğini ifade etti.

Aşı çalışmalarında ciddi mesafe kat edildiğini ve klinik aşamaya gelmiş durumda olan çalışmaları sıkı takip ettiklerini vurgulayan Oktay, şunları söyledi:

“Bugün de güzel bir haberimiz var. Selçuk Üniversitesinden Prof.Dr. Osman Erganiş hocamızın geliştirdiği aşı adayının klinik öncesi aşamayı tamamladığı ve Faz1 aşamasına başlayacağı haberini aldık. Kısmet olursa çarşamba günü faz 1 uygulaması başlamış olacak.”

BRT/AA