TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni Ercan Havalimanı binasında incemelerde bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk yurt dışı ziyareti için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi.

Ercan Havalimanı’nda Başbakan Ünal Üstel, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve diğer bakanların da aralarında bulunduğu yetkililer tarafından karşılanan Yılmaz, burada kısa bir açıklamada bulundu.

Ercan Havalimanı önünde kendisini karşılamak üzere toplanan vatandaşlara sıcak karşılama için teşekkür eden Yılmaz, “KKTC’ye ilk kez DPÖ’de uzman olarak gelmiştim. Daha sonra bakan ve milletvekili olarak da geldim. Bu kez Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak gelmekten onur duydum” dedi.

Yılmaz, gerçekleştireceği birçok teması arasında Yeni Ercan Terminal Binası’nın en önemli ve öncelikli olduğunun altını çizerek, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC’ye geldiğinde yeni havalimanına inmek istediğini net bir şekilde ifade etmiş olduğunu anımsattı.

Cevdet Yılmaz, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak ilk kabinede ilk inza koyduğum protokol TC-KKTC Mali İşbirliği Protokolü oldu. Bu KKTC’ye duyduğum sevginin ve verdiğim önemin açık bir göstergesidir” dedi.

Açıklamasının ardından Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda incelemelerde bulunan Yılmaz yarın, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Doktor Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarlarını ziyaret edecek.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşerek ortak basın açıklaması yapacak, Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Ünal Üstel ile de ayrı ayrı bir araya gelecek.

Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi inşaat alanında ve KKTC Karayolları Master Plan Uygulama Projesi kapsamındaki Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ile Girne Yolu bağlantı noktasında incelemelerde bulunacak, Yeni Ercan Havalimanı, Denizaltı Kablo Bağlantısı ve ENTSO-E Projesi’ne yönelik ön değerlendirme toplantısına katılacak.

Yılmaz’ın yarın akşam KKTC’den ayrılması bekleniyor.

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni Ercan Havalimanı binasında incemelerde bulundu