TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması dış politikada uyum içerisinde olduğumuzu ortaya koydu – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması dış politikada uyum içerisinde olduğumuzu ortaya koydu – DT Kıbrıs Haber

Başbakan Ünal Üstel, sosyal medya hesabından, 3’üncü Antalya Diplomasi Forumu’na katılımıyla ilgili paylaşımda bulundu.

Başbakan Üstel, dünya liderleri ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen forumda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı konuşmaların dünyaya ders olacak nitelikte olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı REcep Tayyip Erdoğan’ın özellikle Kıbrıs açılımı konusunda yaptığı ‘egemen eşitlik’ vurgusunun önemine vurgu yapan Başbakan Üstel, “Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC devleti yeni Kıbrıs politikasının dimdik arkasındadır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Dünya liderleri ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen 3.Antalya Diploması Formu’na katıldık.
147 ülkeden 19 devlet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası temsilci olmak üzere 4 bin 500’e yakın katılımcı iştirakiyle Antalya’da başlayan forumda, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın yaptığı konuşmalar dünyaya ders olacak nitelikteydi. Özelikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs açılımı konusunda yaptığı ‘egemen eşitlik’ vurgusu TC ile KKTC‘nin dış politikada tam bir uyum içerisinde olduğunu net olarak ortaya koymuştur. TC ve KKTC devleti yeni Kıbrıs politikasının dimdik arkasındadır.”

Bir yanıt yazın