TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin etti




28 Mayıs seçiminde bir kez daha Türkiye Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de Meclis’te düzenlenen törende yemin ederek resmen görevine başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için Beştepe’de göreve başlama töreni düzenlendi.

Törene 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan ile aralarında Türk Devletleri Teşkilatı, NATO ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da olduğu uluslararası kuruluş temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli’den aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yeminini gerçekleştirdi.

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin ardından TBMM’den ayrıldı. Anıtkabir’i ziyaret eden Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki göreve başlama törenine katıldı.

Erdoğan’ın süvari birliğiyle Külliye’ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı.

Ayrıca Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101’er pare top atışı gerçekleştirildi.

Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetleriyle hazır bulundu.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle gerçekleştirilen törenlere KKTC adına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre ile Başbakan Ünal Üstel de katıldılar.