Tatar:Önemli olan yasaların biran önce geçirilmesi ve ülkenin daha iyi bir noktaya taşınabilmesi adına reformların biran önce yapılmasıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nin yeni Yasama Yılı törensel toplantısına katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Meclis önünde basına açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, yeni Yasama Yılı’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Meclis’te yapılan konuşmaları dinlediğini, herkesin görüşüne saygısının sonsuz olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim için önemli olan önemli yasaların süratle geçirilmesi, ülkeyi daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için gerekli reformların biran önce yapılmasıdır” dedi.

Yaz döneminde yoğun bir şekilde komite çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken Tatar, milletvekilleri ve meclis çalışanlarına teşekkür etti.

Olağanüstü koşullardan geçildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı , Kıbrıs konusundaki gelişmeleri de değerlendirdi.

“Yunanistan’ın Ege adalarında silahlanması, ABD’nin Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunu kaldırması gibi gelişmeler Kıbrıs Türk halkını endişe içine sokuyor. ancak anavatan Türkiye’nin yetkililerinin hiç bir zaman Kıbrıs Türkünün yalnız olmadığını ve gerekli adımların atılabileceğini söylemeleri bizleri rahatlatmaktadır” diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin tanınması için çağrı yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, bunun tarihi bir adım olduğunu söyledi, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Kıbrıs konusunda gelinen durumun geleceğe daha güvenle bakabilmek için altyapıyı oluşturduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, ancak yeni siyasetleri olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde müzakere masasına geçebileceklerini söyledi.

Halkın, KKTC’nin daha da güçlenmesi için daha yoğun bir çalışma içinde olunması beklentisinde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, Meclis çalışmalarının tüm bu süreçlere katkı koyması beklentisi içinde olduğunu söyledi.

Tatar, “Meclis’ten beklentimiz Yeni Yasama Yılı’nda beklenen yasaların geçmesi, KKTC’nin ekonomik yapısına katkı koyacak tüm önlemlerin alınabilmesi için gayretlerin sürdürülmesi, aynı zamanda Kıbrıs konusunda elimizin güçlenmesi için iradenin daha da somutlaşması için KKTC’nin güçlenmesi” diye konuştu.

Yeni Cumhurbaşkanlığı ve Meclis yerleşkesinin hayırlara vesile olması temennisinde de bulunan Cumhurbaşkanı, “KKTC’nin bir devlet olarak tüm bu altyapı çalışmalarına, binaya ve hizmet binalarına sahip olması KKTC’nin güçlenmesi anlamında fevkalade önemli bir mesajdır” dedi.

Tatar:Önemli olan yasaların biran önce geçirilmesi ve ülkenin daha iyi bir noktaya taşınabilmesi adına reformların biran önce yapılmasıdır