Tatar:Bu topraklarda var olmak için verdiğimiz mücadelemizin sürdüğünü dünyaya haykırıyoruz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Tatar:Bu topraklarda var olmak için verdiğimiz mücadelemizin sürdüğünü dünyaya haykırıyoruz




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve heyetini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, Büyük Birlik Partisi heyetini KKTC’de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs meselesinin her zaman Türkiye’nin gündeminde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Amerika Birleşik Devletleri’nin o dönemin başkanı Lyndon B. Johnson tarafından 1964 yılında Türkiye’nin Kıbrıs’a çıkarma yapmasını engellemek için yazılan mektuba dönemin Türkiye yetkililerinin verdiği cevapta, “Kıbrıs’taki soydaşlarımızın katledilmesine göz yumamayız” dendiğini anımsatarak, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türkleri’nin yanında olduğunu kaydetti.

 

Kıbrıs Türk halkının kopmaz bağlarıyla Anavatan Türkiye’ye her zaman güvendiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, ulusal mücadelemizde Rum-Yunan ikilisinin yaptığı insanlık dışı zulme ve katliamlara karşı büyük fedakarlıklar yapıldığını ve şehitler verildiğini söyledi.

“Yıllarca gettolarda yaşamaya mahkûm edildik”

103 köyden çıkarılan Kıbrıs Türklerinin yıllarca gettolarda yaşamaya mahkum edildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Direndik çünkü Mehmetçik’in, Türkiye’nin gün gele geleceğini biliyorduk” dedi.  21 Aralık Şehitler Haftası’nda şehitlerimizi rahmetle andığımızı, gazilerimize şükranlarımızı sunduğumuzu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu topraklarda var olmak için verdiğimiz mücadelemizin sürdüğünü dünyaya haykırıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ambargolara ve her türlü kısıtlamalara rağmen Türkiye’nin desteğiyle devletimizi daha da güçlendirmek ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere bağlı olarak ulusal çıkarlarımızın korunması için uğraş vermeye devam ettiğimizi kaydetti.

“AB şemsiyesi altında Türk askerinin adadan çekilmesini öngören federasyon oyununa asla gelmeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Tatar, yan yana yaşayan iki ayrı egemen eşit devletin iş birliği ile ancak bir antlaşmanın sağlanabileceğini öngören siyasete vurgu yaparak çoğunluğun azınlığı yöneteceği bir yapı ve AB şemsiyesi altında Türk askerinin adadan çekilmesini öngören federasyon oyununa asla gelmeyeceğimizi dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle birlik ve beraberlik içinde yaşanan pandemiye bağlı sorunlarla ekonomik sıkıntıları aşabileceğimize inanç belirtti.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise, 21 Aralık Şehitler Haftası dolayısıyla KKTC’de bulunduklarını belirterek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’n hem KKTC’de yaşayan halkın hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hassasiyetleri gözeten güvenli ve müreffeh bir yaşam sağlamak adına yürüttüğü çalışmalarından dolayısıyla şükranlarını sundu ve Cumhurbaşkanı Tatar’a ve izlenilen siyasete destek belirtti.

“Azerbaycan ve diğer Türk cumhuriyetlerinde olduğumuz gibi iki devlet tek milletiz” diyen Destici, bu şuurun çok daha üst düzeye taşındığını görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

FB-CB/BRT