Tatar, TC Cenevre Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışında konuştu: “Tarihi bir adım attık”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

TC Cenevre Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan  Cumhurbaşkanı Ersin Tatarı  “Şehitlerimize rahmet diliyorum. Milletimizin nelere maruz kaldığı, ne kadar büyük haksızlıklarla bu günlere geldiğimizi, ASALA terör örgütünün katilliklerin öğrenciyken ne kadar büyük bir tepkiye yol açtığını ama halen daha Türkiye’mize bu konuyla alakalı haksızlıklar yapıldığını müşahede ediyoruz ama Allah büyüktür, milletimiz güçlüdür. Bütün bunların üstesinden geleceğimize dair hiç şüphem yoktur.” diye konuştu.

Kıbrıs Türk halkı olarak Türkiye’nin çalışmalarıyla gurur duyduğunu ifade eden Tatar, Bakan Çavuşoğlu’na Kıbrıs Türkü’nün haklı davasında verdiği büyük destekten ötürü teşekkür ederek “(Kıbrıs konferansında) Çavuşoğlu’nun büyük katkısı tarihe not olarak düşülmüştür.” dedi.

Tatar, “Burada tarihi bir adım attık. İlk kez Kıbrıs görüşmeleri bağlamında egemen eşitliğe dayalı uluslararası eşitlik statüsünün kabul edildiği bir KKTC ile ancak kalıcı ve sürdürülebilir bir anlaşmanın olabileceğine kayıtlara geçirdik.” mesajını verdi.

[ad_2]

Tatar, TC Cenevre Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışında konuştu: “Tarihi bir adım attık”